Hoppa till innehållet
17 mars 2022

Bodentravets starka trio nominerad till näringslivsgalan

Travfolket står sig starkt inför näringslivsgalan 23 april – och framför allt kvinnorna som lagt en grund för Bodentravet. Under torsdagen ramlade ytterligare två nomineringar in.
– Jag hade inte en tanke på att jag skulle vara aktuell, säger Sandra Eriksson, som är nominerad till Årets Bodensare.

Hanna Olofsson – Årets företagare.
Mamma Gunnel Fredriksson – Årets hederspris.
Och nyblivna proffstränaren Sandra Eriksson tungviktsnomineringen – Årets Bodensare.
Bodentravet sticker ut på näringslivsgalan den 23 april på Western Farm i Boden.
Dessutom tre starka kvinnor som betytt och betyder enormt för Bodentravet och kommande generationer skötare och travtränare.
– Gunnel har fostrat både sin dotter Hanna och Sandra in i travet. Tillsammans utgör dom en väldigt stark trio som vi är otroligt stolta över. Att samtliga är nominerade i olika kategorier är ett kvitto på vilka förebilder dom är för hästsporten här uppe, säger Jimmy Landström, marknadschef Bodentravet.

Årets Bodensare är tungviktstiteln och den som får folkets röst. RÖSTA HÄR
Sandra Eriksson är en av fem nominerade i den kategorin.
– Man lever i sin lilla bubbla och tänker bara på vad man gör för stunden. Jag blev väldigt positivt överraskad, säger Sandra Eriksson.

Vid årsskiftet plockade hon ut sin proffslicens efter avslutad utbildning och sedan förra sommaren har antalet hästar i stallet ökat från sex till 22.
Lägg där till hyfsat nybliven tvåbarnsmamma med Philip 2,5 år och Colin, 1 år (bilden).
– Nu går båda grabbarna på förskola, och det ger mig mer möjligheter att jobba. Det har varit mycket stress fram och tillbaka innan för att få ihop det. Nu kan jag fokusera mer på verksamheten på dagarna, säger Eriksson.

Under 2021 gjorde hon stor succé tillsammans med familjehästen Swagger, som passerade miljonen insprungna och vann bronsfinalen på Solvalla 25 september med 220 000 kronor i förstapris.
I helgen blir det provlopp för Swagger och sen ska planeringen för säsongen läggas upp. Pappa Lars-Åke är med som delägare och vill nog helst starta i morgon, men dottern Sandra håller på dyrgripen.
– (skratt) Han får inte vara med och bestämma. Vinterträningen har gjort Swagger gott, han är lite rund och god just nu och vi får se hur han tar provloppet.
Premiär i samband med V64 i Boden 29 mars?
– Vi får se, jag vågar inte lovat något. Tanken var i början på april, men det beror på hur han känns efter helgens provlopp.
Något annat spännande på gång?
– Jag har fått in ett riktigt bra ämne i Magic Cash, som genomgått två gaffelbandsskador och bara startat en gång på snart 2,5 år. Om den får behålla sin fräschör kan det bli riktigt intressant i sommar, säger Eriksson.
Sexårige valacken Magic Cash kom från stall Timo Nurmos i höstas och har tjänat strax under miljonen.

Men inte nog med Sandra Erikssons nominering. Gunnel Fredriksson, 63, kan kamma hem Årets hederspris.
Juryns motivering:
”Gunnel är en stark kvinna i en mansdominerad bransch. Hon har varit och är en stor förebild för väldigt många ungdomar, och kanske i synnerhet för unga tjejer inom travsporten. Hennes engagemang under många år inom travsporten är ett stort bidrag till hästnäringens blomstrande utveckling i Boden, där vi idag har flera framgångsrika kvinnor.”

Vi har tidigare skrivit om Hanna Olofsson som är nominerad till Årets företagare. Läs mer här.


Fler nyheter

Program 5 april

28 mars 2024
Nu kan du ladda hem programmet till nästa tävlingsdag på Bodentravet. Fredag 5 april kör vi lunchtrav med 9 spännande lopp. Första start 12:20. Boden 5 april  Vi vill också passa på att önska alla en riktigt fin påsk!    

Sportchefen kan bli Årets bodensare

27 mars 2024
Sportchef, travbanechef – ja han har många titlar. Nu kan David Zimmer blir Årets bodensare på näringslivsgalan den 20 april. Många av landets travbanor har flera personer och titlar såsom; sportchef, travbanechef, vd. Bodentravet har David Zimmer...

Frida är Årets ledare i Bodens kommun!!

26 mars 2024
Bodens kommun delade förra veckan ut priset för årets ledare. Priset gick till Frida Sandberg, ansvarig för Travskolan på Bodentravet.     Motivering: Frida Sandberg är en otrolig ledare på Bodentravet som förtjänar stark uppmärksamhet för sitt...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago