Hoppa till innehållet
4 mars 2022

Olofsson nominerad till Årets företagare

Under fredagens näringslivsfrukost på Boden Business Park blev Hanna Olofsson, 37 nominerad till Årets företagare. På galan den 23 april presenteras vinnaren.
– Jag trodde dom hade ringt fel, säger Bodentravets proffstränare.

Som ett av tre Bodenföretag är Team Hanna Olofsson nominerad i kategorin Årets företagare i Boden. De andra två är byggföretaget MBT Nord och skiduthyrarna Skifix.
En jury utser vinnaren som presenteras på näringslivsgalan den 23 april.
Men i alla fall en seger för Hanna Olofsson och teamet bakom henne, men även travsporten att uppmärksammas i detta sammanhang.
– Jag trodde dom hade ringt fel, men det känns väldigt kul. Det här är dock inget enmansjobb utan hela vårt team ligger bakom tillsammans med veterinär, hovslagare, kiropraktor med flera. Alla har en del i det här, säger Hanna Olofsson, som var på plats på Boden Business Park under fredagsmorgonen.
Hur är det att driva ett företag samtidigt som du är fullt involverad i den dagliga verksamheten?
– Det tråkiga är det ekonomiska, men det är roligt att jobba med kunder som är våra hästägare. Hästarna är det absolut roligaste. Det är väl det som ingår i att vara företagare, att serva kunderna för att få det att rulla.
Hur jobbar ni för att få in nya hästägare?
– Det är alltid en utmaning. De ska tro på mig och mitt team. Det gäller väl att synas i sådana här tillställningar också, säger Olofsson.
Känner du av pressen från hästägarna?
– Jag har bra hästägare, så det är ingen fara. Jag behöver inte en ägare som säger att man vill ha resultat, är du en tävlingsmänniska som mig så vill du alltid prestera.
– Ibland får jag stålsätta sig, ta ett djupt andetag och fundera vad jag hade kunnat göra bättre. Men jag får vara nöjd om jag gjort sitt bästa. Normalt sett vinner man bara ett av tio travlopp.
Vad säger du om nomineringen?
– (skratt) Osannolik. Kul, men väldigt förvånande. Det här känns stort för mig.

Bildtext: Hanna Olofsson (t.h) är ett av tre företag som är nominerade till Årets företagare. De andra två är MTB Nord och Skifix.

Ni kan följa Team Hanna Olofsson på Instagram; team_hannaolofsson


Fler nyheter

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

Program 25 april

19 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är lunchtrav 25 april! Tack vare det stor intresset att vara med så kör vi två extra lopp.   Program 25 april

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago