Hoppa till innehållet
Ponnyheldag samt Stig Lindmarks lilla styrkeprov
9 oktober 2019

Ponnyheldag samt Stig Lindmarks lilla styrkeprov

En heldag i Skellefteå och stiglindmarks styrkeprov.

 

 Travskolans hästar har flitigt åkt till grannbanan de senaste veckorna. Det är en självklarhet när det bjuds på fina ponnytravtävlingar.

Skellefteåtravet arrangerade en ponnyheldag 29 september, från vår travskola var det fyra hästar som anmäldes. Utöver en ponnyheldag i Skellefteå var det även kriteriet på Solvalla där fina hästar visades upp.

Mattinata som varit med eller mindre en doldis under 2018 har verkligen fått blomma ut under sommaren. På söndagen deltog hon i två stycken lopp varav ett där hon kändes på förhand en aning uppanmäld, men vi hade underskattat henne. Hon och hennes skötare/kusk fick åka hem med en tredjeplacering samt en fjärdeplacering i det tuffa loppet. Bra jobbat!

Även om Rezit enbart deltog i ett lopp på heldagen så visste vi på ett eller annat sätt att han inte skulle göra bort sig. De två värsta konkurrenterna hamnade överst på prispallen och därefter fick Rezit ta hem sitt välförtjänta tredjepris.

Hermanlo är en speciell prick, när han lyckas ta med sig en placering hem så gläds vi. Även fast vi hoppas att polletten ska trilla ner snart för honom. Men nu ska han få träning i vinter också hoppas vi att det hänt något till nästa tävlingssäsong.

Camilla Olsson är skötaren och kusken bakom Solklintens Fox, hans något speciella stil är inget som får henne att bli orolig. Hon tycks ta det hela med ro. Camilla fick faktiskt vinna sitt allra första lopp med sin ögonsten Fox, vilket vi vet är oerhört stort. Summeringen av den helgen blev en vinst och en andraplats. Värt att nämna är att Fox faktiskt blev tvåa i det prestigefyllda loppet Stig Lindmarks styrkeprov i samband med v75 på Skellefteåtravet den 5okt. Camillas styrning bäddades för framgång men sista biten blev han slagen med en liten marginal. Vi är mycket stolta och glada över Fox och Camillas prestationer, mest för att vi vet hur mycket det betyder för de tvåbenta.

 

Utöver travskolan så startade Gullsmyras Fräck, Lilleman klöver samt Vindile. Även de fick med sig fina prestationer hem.


Fler nyheter

Lila dressfärg var koden i ponnyloppen

28 oktober 2019
Två stycken ponnylopp arrangerades på Bodentravet den 24okt i samband med vanliga travtävlingar. Nyckeln för att vinna lopp på Bodens tävlingsdag...

Heldag Skellefteåtravet

28 oktober 2019
Måste vara något i luften när det blir höst och kyligt för alla Boden ekipage. Boden representerade prispallen i alla lopp förutom...

Kvallopp

14 oktober 2019
Nu har vår travskolehäst Ripasso kvalat och är redo för kommande uppgifter, Lizelle Ridderström har gjort sin första aktivitet i samband med...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago