Hoppa till innehållet
16 maj 2022

Segrar i Skellefteå – och Torneå

Bodenhästarna fortsätter att vinna! Skellefteåtravet stod som värd för måndagens lunchtrav och där kunde Bodentränarna räkna hem tre segrar. I går var det tävlingar i Torneå och även där blev det Bodentränat!

 

Jesper Nilsson har ett lovande kallblod i fyraåriga Mo Tor som nu tog sin andra seger i femte starten. Micael Melander satt i vagnen och jobbade sig succesivt närmare täten från 20 meters tillägg. Halvvarvet från mål pressade sig Mo Tor till ledningen och segern blev sedan busenkel då närmaste konkurrenten galopperade in på upploppet. Mo Tor ägs av Bro Byggnads AB (Rolf Andersson, samma ägare som Readly Express)

Madelene Wikstén har fin form på hästarna och tog en ny seger till stallet då Önas Quickstep tog sin andra raka segern i nya regin. Körande Jan Norberg tog det piano från innerspåret bakom startbilen men fyraåringen visade sig ha helt överlägsna speedresurser i fältet och svepte förbi konkurrenterna på några steg efter ett varv. Trots det speedrycket var det sedan spel mot ett mål för Googoo Gaagaa-sonen som ser ut att få en riktigt trevlig säsong.

Att dela ut epitet hedershäst till Lars Marklunds Aphex AF är inte någon överdrift. 10-åringn har gjort drygt 100 starter, vinner inte så ofta men är ofta med och krigar med gedigna insatser. Men den här gången var det dags för Aphex AF att sätta nosen först och som han gjorde det. Körande Ove A Lindqvist fick positionen utvändigt om ledaren men kunde trots det enkelt koppla grepp in på upploppet och hålla undan till säker seger.

Och på tal om hedershästar. Det kan man verkligen kalla Petri Salmelas Cupido Sisu. 10-åringen som varit i final i både Kriteriet och Derbyt tog i söndags sin andra raka seger tillsammans med Mauri Jaara på Laivakangas travbana utanför Torneå.

 

 Foto: Britt Lindgren

 

 

 

 

 

 


Fler nyheter

Bodenhästarna fortsätter att vinna!

22 juni 2022
Umåker körde breddloppstävlingar under tisdagskvällen och där blev det tre Bodentränade segrar. Amatörtränaren Anna-Carin Sandberg leasar sedan en tid tillbaka Chocliq Bishop av kompisen Maria Bodin. I den andra starten för Sandberg blev det...

Hemmalaget dominerade i regnet!  

20 juni 2022
Trots allt – vilken kväll! Regnet vräkte ner över den tappra skara som tagit sig till Bodentravet trots uselt väder. 4558 personer skapade en härlig stämning och fick se hela sex hemmasegrar och Don Fanucci Zet i Norrbottens Stora Pris! Till att...

Jeppekollen 18 juni

17 juni 2022
Här kommer Jeppekollen med tips till V75-tävlingarna 18 juni på Bodentravet.

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago