Hoppa till innehållet
6 maj 2022

5 av 9 till hemmalaget efter torsdagens lunchtrav

Torsdagens lunchtrav bjöd på riktigt fina hästar för dagen med V75 på Umåker den 14 maj i sikte. 5 av 9 lopp gick till Bodentravets hemmakuskar. Och gladast var nog Maria Bodin, som styrde sin treåring Bollinger Bishop till seger.

– Sjukt härligt, säger hon.

 

Lopp 2, 2140 volt: O.K.Nalan kördes för dagen av Jorma Kontio som flugit upp från Solvalla. Och Gunnar Bertilssons guldklimp gjorde ingen besviken. Kontio styrde från start till mål. Uppvaktades litegrann av Leave Your Sox On med Mika Forss, men någon riktig närstrid blev det aldrig och segern var komfortabel och en bra uppladdning inför V75 i Umeå 14 maj.
– En väldigt stark och fin häst, berömde Kontio.

 

Lopp 3, 2140 auto: Jorma Särkiniva styrde Mats Rånlunds Ellen Degeneres, till synes i bländade skick, till ledningen och den bevakade han väl loppet igenom även om Jaakko Alamäki ställde en allvarlig fråga över upploppet med Naima Sjöhammar, men segermarginalen blev ändå med en hals i ett tajt race.

 

Lopp 4, 2640 auto: Efter tre galopper i de fem senaste starterna, många i sista kurvan, var det upp till bevis för Sandra Eriksson och Holy Moses Mearas i lopp 4. Merkulov var snabbast ut bakom bilen, sen övertog Backwood´s Baddy innan Sandra Eriksson körde till efter ett halvvarv och då var det spel mot ett mål. Den här gången höll Holy Moses Mearas travet hela vägen in i mål med fem längder före tvåan The Oak L.A. med Hanna Olofsson.

 

Lopp 5, 2140 auto: Treårige Bollinger Bishop fick en tuff inledning med tredje invändigt, luckan och attacken kom 500 meter från målet. I utgången av sista kurvan över tog Maria Bodin ledningen och sedan blev det stenhårt över mållinjen mot Judge Dredd Sisu med Mika Forss.
– Sjukt härligt. Han bet ifrån riktigt bra, säger Maria Bodin.
Stammen är fin på Bollinger Bishop efter Nuncio och Patricia Bishop. Finns nog mer att vänta där framöver.

 

Lopp 9, 2140 volt: Tredje dagssegern för Jorma Kontio som avslutade med att svinga sig upp bakom Paavo Kouivorovas M.T. Keepontrotting och körde sig till täten från 20 meters tillägg. Ökade farten succesivt under slutrundan och kunde glida undan till en komfortabel seger före Trix On Line (H Olofsson) och Himla B.Drift (M Bodin)

 

Postens Seniorer hade också bokat upp sig för sin årliga lunchträff på travet efter ett par års uppehåll i pandemin. Det var ett kärt återseende, ett leende på läpparna och dessutom lyckades Bodentravet sätta deras andelsspel på V4:an så dom fick 240 kronor vardera tillbaka på 83 kronor i insats.

 

Bilder: Carina Olofsson

 

Spelet
V4: 9–1–5–1

Utdelning: 2 407 kr
Omsättning: 1 850 273 kr

V5: 1–10–2–6–3
Utdelning: 12 001 kr
Omsättning: 516 096 kr

LD: 5–1
Odds: 96,55
Omsättning: 860 212 kr

 

 


Fler nyheter

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago