Hoppa till innehållet
10 mars 2022

Hanna Olofssons löfte tog tredje raka segern

 Fem av nio segrar gick till hemmalaget under torsdagens lunchtrav. Team Hanna Olofsson slog till med en dubbel – och presenterade ett treåringslöfte som tog sin tredje raka seger.

– Han behöver mer lopprutin, säger Olofsson om guldkornet Last Dying Breath.

 I lopp 2 i kallblodsserien vann Piteåägda och tolvåriga fuxen Klocksve Adrian med Sandra Eriksson i sulkyn. Ägarna och tränarna Ralf Johansson och Marianne Marklund har haft en del att brottas med, men prestationen på lunchtravet i Boden var det inget fel på.

Mitt i loppet såg nr 5 Klocksve Adrian ut att bli instängd, men in på upploppet från 20 meters tillägg över 1640m voltstart kom ekipagen på rad och Eriksson lyckades styra dit segern med knapp marginal före tvåan Risåberra och Per Gustafsson.

I lopp 6 – treåringsloppet – visade Hanna Olofsson upp Last Dying Breath, som tog tredje raka segern i vinter. Den första på sommarbana sedan Bodentravet skrapat bort isen i månadsskiftet. Hingsten har en fin stamtavla efter fadern Nuncio och modern Made Pure Love och med Love You som morfar. Olofsson vann med ett par längder och Last Dying Breath var okörd över mållinjen. Ett guldkorn inför framtiden med de stolta ägarna i MI&S Invest AB i vinnarcirkeln.
– Vi tar ett lopp i taget, men vi ska starta redan på söndag igen i Umeå (GS75), säger Hanna Olofsson.
Siktar du på något årgångslopp med Last Dying Breath?
– Efter Umeå ska vi lägga in en träningsperiod igen, han är fortfarande väldigt ung. Vi får se hur planen blir och hur han utvecklas. Han behöver mer lopprutin.
Vad säger du om dagens uppvisning?
– Han hade det lite kämpigt med banan, men han gjorde det bra. Jag fick köra lite långsammare i kämpiga förhållanden, men på upploppet gick det bra.

I lopp 7 knep Jorma Särkiniva segern med Ding Dong, som fick en bra resa i andrapar utvändigt och brisade undan på upploppet till en väl regisserad vinst.
– Det var en skön seger, säger Särkiniva efteråt.

Team Hanna Olofsson tog en dubbel på lunchtravet när Jenny Engfors styrde stallets fyraåring Al´s Successor till seger i lopp 8.

Och det blev även hemmaseger i sista loppet när catchdrivern Mika Forss lotsade Backwood´s Bentley till en komfortabel vinst och en skön seger för Team Salmela. Därmed gick fem av torsdagens nio lopp till Bodentravets stallar.

 

Nästkommande travdagar är lunchtrav 22 mars och V64-kväll den 29 mars.

 

Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago