Hoppa till innehållet
25 september 2021

Succé för Bodenhästarna på Solvalla

Först smällde Hanna Olofssons Henessi Walk till med en fin femteplats i Svenska Travkriterium. Och sen styrde Sandra Eriksson ut Swagger i Bronsdivisionens final – och segrade på Solvalla. ”Jag skulle jäklar visa dom”, säger Eriksson.

Sandra Erikssons Swagger startade under veckan som streckfavorit i Bronsdivisionens final på Solvalla under lördagen.
Men innan V75-spelet var lagt hade ekipaget halkat ned till tredje mest betrodda.
Och det gillades inte av Sandra Eriksson, som drog gasen i botten från spår fyra med Swagger.
Invändige spetsfavoriten Grandfather Bill med Johan Untersteiner vid tömmarna hade inte en chans att svara upp Bodenekipaget. Ekipaget galopperade också ut ur första kurvan.
Eriksson fick också lugnat ned Swagger efter första 500 metrarna var passerade.
Men med varvet kvar över 2140auto drog Swagger iväg.
- Han blev lite pigg, säger Sandra Eriksson efteråt.
I hasorna invändigt fanns Björn Goop och Astronascente Zac och spåren kom bland andra One Kind of Art med Oskar J Andersson.
In på upploppet lyckades dock Eriksson hålla undan med One Kind of Art som tvåa och Xantis de Roi på tredjeplatsen.
- Det största jag har varit med om. Jag såg att vi halkade ned på strecken och jag skulle jäklar visa dom, säger Bodenkusken och tränaren Sandra Eriksson som tjänade 220 000 kronor på bedriften.

 

20 minuter före Erikssons start gick Hanna Olofssons (avstängd som kusk) Henessi Walk ut i Svenskt Travkriterium. Med Claes Sjöström vid tömmarna fick ekipaget en bra start och landade tredjepar invändigt bakom ledande Kavatosåfin med Robert Bergh. Och där blev Bodenhästen kvar. Men in på upploppet lyckades Sjöström hitta luckor även om det var framförvarande i vägen och till slut hamnade Henessi Walk på en fin femteplats och det gav 320 000 kronor in på kontot.
Örjan Kihlström vann loppet med Fransesco Zet före Ulf Ohlsson och Global Cashflow.
- Jag är jättenöjd med hästen och det var en femteplats med mersmak. Henessi Walk gick med full fart över mål och hade kunnat sluta något snäpp längre fram med lite mer flyt över upploppet. Nu ska vi ta ett snack jag och ägarna innan vi bestämmer den fortsatta matchningen, säger Hanna Olofsson.

 

Foto: TR Media & Facebook


Fler nyheter

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago