Hoppa till innehållet
Succé för Bodenhästarna på Solvalla
25 september 2021

Succé för Bodenhästarna på Solvalla

Först smällde Hanna Olofssons Henessi Walk till med en fin femteplats i Svenska Travkriterium. Och sen styrde Sandra Eriksson ut Swagger i Bronsdivisionens final – och segrade på Solvalla. ”Jag skulle jäklar visa dom”, säger Eriksson.

Sandra Erikssons Swagger startade under veckan som streckfavorit i Bronsdivisionens final på Solvalla under lördagen.
Men innan V75-spelet var lagt hade ekipaget halkat ned till tredje mest betrodda.
Och det gillades inte av Sandra Eriksson, som drog gasen i botten från spår fyra med Swagger.
Invändige spetsfavoriten Grandfather Bill med Johan Untersteiner vid tömmarna hade inte en chans att svara upp Bodenekipaget. Ekipaget galopperade också ut ur första kurvan.
Eriksson fick också lugnat ned Swagger efter första 500 metrarna var passerade.
Men med varvet kvar över 2140auto drog Swagger iväg.
- Han blev lite pigg, säger Sandra Eriksson efteråt.
I hasorna invändigt fanns Björn Goop och Astronascente Zac och spåren kom bland andra One Kind of Art med Oskar J Andersson.
In på upploppet lyckades dock Eriksson hålla undan med One Kind of Art som tvåa och Xantis de Roi på tredjeplatsen.
- Det största jag har varit med om. Jag såg att vi halkade ned på strecken och jag skulle jäklar visa dom, säger Bodenkusken och tränaren Sandra Eriksson som tjänade 220 000 kronor på bedriften.

 

20 minuter före Erikssons start gick Hanna Olofssons (avstängd som kusk) Henessi Walk ut i Svenskt Travkriterium. Med Claes Sjöström vid tömmarna fick ekipaget en bra start och landade tredjepar invändigt bakom ledande Kavatosåfin med Robert Bergh. Och där blev Bodenhästen kvar. Men in på upploppet lyckades Sjöström hitta luckor även om det var framförvarande i vägen och till slut hamnade Henessi Walk på en fin femteplats och det gav 320 000 kronor in på kontot.
Örjan Kihlström vann loppet med Fransesco Zet före Ulf Ohlsson och Global Cashflow.
- Jag är jättenöjd med hästen och det var en femteplats med mersmak. Henessi Walk gick med full fart över mål och hade kunnat sluta något snäpp längre fram med lite mer flyt över upploppet. Nu ska vi ta ett snack jag och ägarna innan vi bestämmer den fortsatta matchningen, säger Hanna Olofsson.

 

Foto: TR Media & Facebook


Fler nyheter

Fotokurs/föreläsning

27 oktober 2021
Ta chansen! Lär dig ta bättre bilder på din (eller någon annans) häst! Frilansfotograferna Lena Emmoth och Ylva Welén gästar Bodentravet och lär ut...

Jeppekollen

27 oktober 2021
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar i morgon torsdag!   Vi har första start 17:45. Buffé i Travrestaurangen med oxfilé, fläskfilé och...

Succé i Breeders Crown-semi!

25 oktober 2021
Det blir tre Bodentränade hästar som är med och gör upp i finalerna av Breeders Crown på Sundbyholmstravet den 7 november. Bodentravets hästar har...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago