Hoppa till innehållet
24 september 2021

Hemmasegrarna värmde i höstrusket!

Det blev hemmasegrar i sju av åtta lopp när Bodentravet körde lunchtävlingar under fredagen.

 

Hedershästen Hesiod gör alltid sitt men segrarna har uteblivit och faktum var att senaste segern kom i Grosser Preis von Deutschland i Hamburg för nästan tre år sedan. Men nu var det åter dags för sjuåringen att vara först i mål. I det lilla fältet fick han ett avvaktande lopp av Antero Heinonen och kunde sedan spurta till knapp men säker seger.

En häst med formen på topp är Gunilla Lundqvists Russjkat som nu tog tredje raka segern. Bakspår i kortlopp hade kunnat bli en fälla men körande Jorma Särkiniva hittade fram mellan hästar och kunde köra sig till ledningen ur den första svängen och höll sedan undan med en hårsmån sista biten.

Sandra Eriksson avstod dagens tävlingar då hon befann sig på resande fot med sin Swagger på väg mot V75-fianler och anlitade Mika Forss som kusk bakom stallets Mindyourvoice W.F. som fick ta över ledningen i den första svängen och sedan brisade undan i lysande stil sista biten in mot mål till en smått överlägsen seger.

På en rätt favoritbetonad kupong såg sedan Tomi Haapio till att det blev fina pengar i utdelning på streckspelen då han satte dit Gunnel Fredrikssons So Chic i den avslutande avdelningen. Stoet svarade för en stark spurt efter ett väl disponerat lopp av kusken och avgjorde enkelt sista biten.

Med hösten i antågande brukar också formen på Tommy Nyberg-tränade Yakari komma smygande. Trotts dubbla tillägg och ”dödens” var nioåringen bara bäst i P21-loppet.

Tomas Worrsjö har en talang i treåriga Amie Ness som efter två starter är obesegrad. Såg aningen småseg ut loppet igenom men när ledaren galopperade in på upploppet bet Amie Ness tag i grejerna och segern blev tillslut enkel.

Tävlingarna inleddes med att Åsa Viljergårds Viljekraft tog karriärens första seger efter att ha svarat för en riktigt stark långspurt för Per Gustafsson och kopplat segergreppet mitt på upploppet.

 

 Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Fyra till hemmalaget!

10 augusti 2022
Det blev fyra hemmasegrar när Bodentravet körde huvudtävlingar under tisdagskvällen. Vi fick även se årets första tvååringsvinnare! Årets första tvååringslopp blev en duell mellan två avkommor efter fenomenet Face Time Bourbon och segrande ur...

Jeppekollen 9 augusti

8 augusti 2022
Här kommer V64-tips till Bodentravets tävlingar imorgon tisdag 9 augusti.   Travrestaurangen erbjuder buffé med helstekt entrecote och pommes. Fri entré och förta start är 18:20

Triss på Skellefteåtravet!

5 augusti 2022
Det blev tre segrar till Bodentravet när Skellefteå körde lunchtävlingar under torsdagen. Roger Nilsson slog till med en dubbelseger och Sandra Eriksson satte dit Irené Worrsjö-Johanssons Anthem. Roger Nilsson har haft ett fint år, speciellt på...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago