Hoppa till innehållet
24 september 2021

Hemmasegrarna värmde i höstrusket!

Det blev hemmasegrar i sju av åtta lopp när Bodentravet körde lunchtävlingar under fredagen.

 

Hedershästen Hesiod gör alltid sitt men segrarna har uteblivit och faktum var att senaste segern kom i Grosser Preis von Deutschland i Hamburg för nästan tre år sedan. Men nu var det åter dags för sjuåringen att vara först i mål. I det lilla fältet fick han ett avvaktande lopp av Antero Heinonen och kunde sedan spurta till knapp men säker seger.

En häst med formen på topp är Gunilla Lundqvists Russjkat som nu tog tredje raka segern. Bakspår i kortlopp hade kunnat bli en fälla men körande Jorma Särkiniva hittade fram mellan hästar och kunde köra sig till ledningen ur den första svängen och höll sedan undan med en hårsmån sista biten.

Sandra Eriksson avstod dagens tävlingar då hon befann sig på resande fot med sin Swagger på väg mot V75-fianler och anlitade Mika Forss som kusk bakom stallets Mindyourvoice W.F. som fick ta över ledningen i den första svängen och sedan brisade undan i lysande stil sista biten in mot mål till en smått överlägsen seger.

På en rätt favoritbetonad kupong såg sedan Tomi Haapio till att det blev fina pengar i utdelning på streckspelen då han satte dit Gunnel Fredrikssons So Chic i den avslutande avdelningen. Stoet svarade för en stark spurt efter ett väl disponerat lopp av kusken och avgjorde enkelt sista biten.

Med hösten i antågande brukar också formen på Tommy Nyberg-tränade Yakari komma smygande. Trotts dubbla tillägg och ”dödens” var nioåringen bara bäst i P21-loppet.

Tomas Worrsjö har en talang i treåriga Amie Ness som efter två starter är obesegrad. Såg aningen småseg ut loppet igenom men när ledaren galopperade in på upploppet bet Amie Ness tag i grejerna och segern blev tillslut enkel.

Tävlingarna inleddes med att Åsa Viljergårds Viljekraft tog karriärens första seger efter att ha svarat för en riktigt stark långspurt för Per Gustafsson och kopplat segergreppet mitt på upploppet.

 

 Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago