Hoppa till innehållet
Hemmasegrarna värmde i höstrusket!
24 september 2021

Hemmasegrarna värmde i höstrusket!

Det blev hemmasegrar i sju av åtta lopp när Bodentravet körde lunchtävlingar under fredagen.

 

Hedershästen Hesiod gör alltid sitt men segrarna har uteblivit och faktum var att senaste segern kom i Grosser Preis von Deutschland i Hamburg för nästan tre år sedan. Men nu var det åter dags för sjuåringen att vara först i mål. I det lilla fältet fick han ett avvaktande lopp av Antero Heinonen och kunde sedan spurta till knapp men säker seger.

En häst med formen på topp är Gunilla Lundqvists Russjkat som nu tog tredje raka segern. Bakspår i kortlopp hade kunnat bli en fälla men körande Jorma Särkiniva hittade fram mellan hästar och kunde köra sig till ledningen ur den första svängen och höll sedan undan med en hårsmån sista biten.

Sandra Eriksson avstod dagens tävlingar då hon befann sig på resande fot med sin Swagger på väg mot V75-fianler och anlitade Mika Forss som kusk bakom stallets Mindyourvoice W.F. som fick ta över ledningen i den första svängen och sedan brisade undan i lysande stil sista biten in mot mål till en smått överlägsen seger.

På en rätt favoritbetonad kupong såg sedan Tomi Haapio till att det blev fina pengar i utdelning på streckspelen då han satte dit Gunnel Fredrikssons So Chic i den avslutande avdelningen. Stoet svarade för en stark spurt efter ett väl disponerat lopp av kusken och avgjorde enkelt sista biten.

Med hösten i antågande brukar också formen på Tommy Nyberg-tränade Yakari komma smygande. Trotts dubbla tillägg och ”dödens” var nioåringen bara bäst i P21-loppet.

Tomas Worrsjö har en talang i treåriga Amie Ness som efter två starter är obesegrad. Såg aningen småseg ut loppet igenom men när ledaren galopperade in på upploppet bet Amie Ness tag i grejerna och segern blev tillslut enkel.

Tävlingarna inleddes med att Åsa Viljergårds Viljekraft tog karriärens första seger efter att ha svarat för en riktigt stark långspurt för Per Gustafsson och kopplat segergreppet mitt på upploppet.

 

 Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Fotokurs/föreläsning

27 oktober 2021
Ta chansen! Lär dig ta bättre bilder på din (eller någon annans) häst! Frilansfotograferna Lena Emmoth och Ylva Welén gästar Bodentravet och lär ut...

Jeppekollen

27 oktober 2021
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar i morgon torsdag!   Vi har första start 17:45. Buffé i Travrestaurangen med oxfilé, fläskfilé och...

Succé i Breeders Crown-semi!

25 oktober 2021
Det blir tre Bodentränade hästar som är med och gör upp i finalerna av Breeders Crown på Sundbyholmstravet den 7 november. Bodentravets hästar har...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago