Hoppa till innehållet
20 juli 2021

Hallå där - Joseph!

Hallå där…

… nyblivne Bodentränaren Joseph Taavela Ruocco, 24 år, som tog sin andra raka seger med femåriga valacken Red Jamie under måndagskvällen på V64 i Skellefteå.

Hur är läget dagen efter segern?
- Det är lätta ben.
Hade spelarna glömt bort er, ni stod i 30 gånger pengarna trots att ni spårade runt om i Boden elva dagar innan?
- Det tycker jag, 30 gånger var lite väl bortglömt. Jag förstår till en viss del när Red Jamie inte sprungit i de farterna tidigare. Det var ett test med 1600m och var osäkert med farten i benen. Han har visat styrka tidigare, men farten bevisade han i går från start till mål.
- Jag var osäker om jag skulle rå på Sandra (tvåa med Diving Duck), men det sa bara pang när jag drog ned Red Jamie på open stretchen. Jag tänkte att nu -f-n har jag fått till den på riktigt. Förra starten i Boden fuskade jag bort loppet i ledningen. Jag kör fortfarande på träningsbalans och fast bomull i öronen. Det finns mycket att göra framöver.
Berätta om bakgrunden med Red Jamie.
- Min sambo Tilda (Wahlberg) köpte den åt några ägare till henne (Anneli Håkansson och Stefan Axelsson) från Marcus Lindgren. Tilda visste om att den haft problem med aktionen. Han har alltid haft småhyss för sig, det har inte varit helt enkelt att få till honom. Det har varit allt från aktionsproblem till körproblem. Jag funderade länge om jag skulle få till en vettig balans.

Ägaren Anneli Håkansson tillsammans med Tilda Wahlberg och femåriga Red Jamie som tagit två raka segrar. På bilden från Bodentravet 8 juli.


Din egen bakgrund?
- Jag har hållit på med trav hela livet. Pappa Giuseppe Ruocco var har varit travtränare hemma i Italien, Frankrike och en period i Sverige. Mamma Katja Taavela har jobbat som hästskötare åt bland andra Kari Vaaraniemi.
Hur kom det sig att du lämnade Stockholm och flyttade 100 mil norrut?
- Mestadels på grund av kärleken, men jag ville också testa något nytt. Jag kände att jag blev fast lite i samma cirkel och fick inte chansen att ta ytterligare ett steg på Solvalla.
Du kom upp i vintras i smällkalla januari, du har inte ångrat dig?
- (skratt) Jag var inte så kaxig. Jag funderade en och två gånger vad jag gett mig in på, men det gick det också.
Hur ser du på framtiden?
- Jag vill jobba vidare med det material vi har och sen se om vi kan skaffa någon yngre häst och jobba sig uppåt. Det är klart man drömmer om att ha ett bra stall, men jag vet hur tufft det är. Jag har fått smaka på eliten tack vare min pappa.

 

 

Fakta
Namn: Joseph Taavela Ruocco.
Ålder: 24 år
Bor: Sunderbyn
Familj: Sambon Tilda.
Intressen: Trav för hela slanten.
Aktuell: Vann andra raka loppet med Red Jamie på V64 i Skellefteå under måndagskvällen.

 

 


Fler nyheter

Sportchefen kan bli Årets bodensare

27 mars 2024
Sportchef, travbanechef – ja han har många titlar. Nu kan David Zimmer blir Årets bodensare på näringslivsgalan den 20 april. Många av landets travbanor har flera personer och titlar såsom; sportchef, travbanechef, vd. Bodentravet har David Zimmer...

Frida är Årets ledare i Bodens kommun!!

26 mars 2024
Bodens kommun delade förra veckan ut priset för årets ledare. Priset gick till Frida Sandberg, ansvarig för Travskolan på Bodentravet.     Motivering: Frida Sandberg är en otrolig ledare på Bodentravet som förtjänar stark uppmärksamhet för sitt...

Hemmalaget visade storform på GS75

25 mars 2024
Sju av elva till hemmalaget. Bodentravet hade en angenäm GS75-söndag. Lopp 2: 4 Stig G. (18,10), som tränas av Bodentränaren Gunnel Fredriksson gick en hård slutstrid med Jaakko Alamäki vid tömmarna, men de lyckades vinna med en halv längd före 5...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago