Hoppa till innehållet
Hallå där…
17 juli 2021

Hallå där…

… Emelie Luthström, 21, som tog karriärens första montéseger med sin Mellby Dealer under torsdagskvällen på Bodentravet.

 

Hur känns det när du hunnit smälta intrycken?
- Helt otroligt. Jag har nog inte fattat det än. Jag vet att det är en bra häst, men den hade inte startat på sju månader och det är bara jag som tränat honom.

Hur efterlängtat var det?
- Sen jag började hålla på med trav. Speciellt när det är ens egen häst. Jag började jobba hos Hanna (Olofsson) 2016 och fortsatte varje sommar under gymnasiet. Efter gymnasiet var jag där i 1,5 år. Det var då intresset växte.

Det var dessutom årsdebut och comeback för Mellby Dealer, berätta lite om bakgrunden.
- Jag tog över honom i november från Roger (Nilsson) och det första han gjorde var att dra på sig en senskada i hagen. Vi har kört rehab länge och inte haft bråttom, säger Emelie Luthström.
- Jag har tränat Mellby i lagom mängd. Jag tyckte väl egentligen att han tränat lite blekt, men uppenbarligen var det tillräckligt.
Varför fick du ta över honom?
- Jag hade ridit honom i två lopp innan hos Roger, men han kände väl att han var klar med honom och frågade om jag inte ville ta över. Jag behövde inte tänka så länge, säger Luthström och skrattar.

Du är ju mer eller mindre uppväxt på hästryggen och har tävlat framgångsrikt i hoppning, vad var det som lockade med en montékarriär?
- I grunden att jag har ridit så mycket så därför blev monté mer naturligt än sulky. Jag gillar fart och är en tävlingsmänniska.
Med tanke på framgången med Mellby Dealer, det blir inte sulkylopp framöver?
- Inte omöjligt. Jag har haft tankar på att ta körlicens och det kommer nog säkert bli så när det gick bra för en gångs skull.

Vad blir nästa uppdrag för Mellby Dealer?
- Det är en gammal man, det gäller att ta det lugnt. Jag har ingen större plan just nu, han ska få äta lite gräs och så får vi se framöver.

 

Fakta
Namn: Emelie Luthström.

Ålder: 21 år.
Bor: Boden.
Yrke: Veterinärassistent på Hästkliniken i Norr.

Intressen: Mestadels hästar, skoterkörning.
Aktuell: Tog sin första montéseger under torsdagskvällen med egentränade veteranen Mellby Dealer, 9 år.


Fler nyheter

Fotokurs/föreläsning

27 oktober 2021
Ta chansen! Lär dig ta bättre bilder på din (eller någon annans) häst! Frilansfotograferna Lena Emmoth och Ylva Welén gästar Bodentravet och lär ut...

Jeppekollen

27 oktober 2021
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar i morgon torsdag!   Vi har första start 17:45. Buffé i Travrestaurangen med oxfilé, fläskfilé och...

Succé i Breeders Crown-semi!

25 oktober 2021
Det blir tre Bodentränade hästar som är med och gör upp i finalerna av Breeders Crown på Sundbyholmstravet den 7 november. Bodentravets hästar har...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago