Hoppa till innehållet
9 juli 2021

Fyra hemmasegrar! - Första för Moa!

Det blev fyra hemmasegrar när Bodentravet tävlade under torsdagen. Moa Fredriksson slog till med karriärens första seger när hon dundrade runt fältet med Super Organic.

 Det har varit nära några gånger, men nu blev det full pott för den 17-åriga talangen från Vittjärv. Moa Fredriksson fick upp en ryslig fart bakom farmor Gunnel Fredrikssons Super Organic när hon kastade loss på sista långsidan och svepte till ledningen i ingången till slutsvängen. Ryckte åt sig några längders ledning och sedan fick konkurrenterna jaga utan framgång.

- Det var överraskande men väldigt skönt. Jag hade inte direkt några förväntningar på hästen men idag var han väldigt bra, kommenterade Fredriksson efter segern.

Stall Hanna Olofsson har höft höga förhoppningar på Victoriasbelfaveur (e.Ready Cash – u. Victoria Sisu) men inledningen  har präglats av galopper. Nu var treåringen säker som ett lås för Jenny Engfors som inte lämnade något åt slumpen utan valde ett offensivt upplägg på loppet och kunde sedan gå undan till en överlägsen seger. Oakskval till hösten är årets stor målsättning.

Sandra Eriksson gick upp i toppen av kuskligan med en dubbelseger. Med egentränade Mindyourvoice W.F. kunde Sandraköra sig till ledningen efter ett halvvarv. Blev sedan ordentligt uppvaktad upploppet ner men den fint stammade fyraåringen visade upp ett mycket bra löphuvud och sträckte ärligt på sig sista biten! Sandra tog även en kuskseger med Jerker Njurmans treåriga kallblod Wik Viktoria.

Joseph Taavela Ruocco och Tilda Wahlberg avslutade tävlingsdagen med Red Jamie som tog en säker seger efter ledning från start till mål Efter ett lugnt första varv blev det sedan en snabbare avslutning och spel mot ett mål upploppet ner.

Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago