Hoppa till innehållet
8 juni 2021

Hanna Olofsson: "Saknat publiken"

Under måndagen den 7 juni släppte Bodentravet 500 platser utomhus. ”Kul att det kommer några stycken”, säger hemmakusken och tränaren Hanna Olofsson.

Enligt de nya restriktionerna får arenaidrotterna ta in 500 personer i publik på anvisad plats från den 1 juni. Bodentravet har tagit hjälp av en lokal arkitektbyrå för att göra ett rutsystem, likt en plats på biografen. Dessa 500 delas upp mellan sittplatser framför spelhallen, som är 300 stycken, och 100 bilplatser med två personer i varje bil.

När det gäller åskådare på sittplats hyr de sin ruta på fyra kvadratmeter (kravet är en meters lucka mellan besökarna), kan köpa sig en korv eller hamburgare och något att dricka medan man beskådar Midnattstravet den 19 juni.
- Vi har jobbat hårt för att få klart med alla tillstånd till polisen, länsstyrelsen och kommunen. Sedan var det en lång kö hos Tickster för att få in seatingkartan till bokningarna. I måndags vid lunch blev allt klart och det kändes väldigt skönt, säger Jimmy Landström, marknadschef på Bodentravet.
Låter som mycket jobb för endast 500 personer när ni brukar ha drygt 10 000?
- Ja, det kan jag hålla med om, men det är det värt. Både för de tävlande och för travpubliken som inte kunnat besöka oss på 15 månader när travbanorna har varit strikt en arbetsplats, säger Landström.
- Man har saknat publiken, men har ändå vant sig väldigt snabbt. Det är jättetråkigt, men bara att gilla läget. Kul att det kommer några stycken till årets Midnattstrav, säger Hanna Olofsson.
Vad betyder publiken på Midnattstravet för er tävlande?
- Det är roligt att köra förbi publiken, få hejarop och det är alltid bra stämning, säger Olofsson.

Under första dagen såldes 15 procent av biljetterna. En normal öppning enligt marknadschefen.
- Vi har inte kunnat ha någon nedräkning till försäljningen på grund av restriktionerna och vi trodde in i det sista att Norrbotten skulle hamna utanför öppningen av Sverige med tanke på smittspridningen i länet.
- Sen har det krävts en noggrann planering för allting där marknadsföringen inte kommit i första rummet. Vi befinner oss fortfarande i en pandemi och måste se till att alla som besöker oss den 19 juni kan känna sig trygga, säger Landström.

Rent sportsligt, vad kan vi förvänta oss av Midnattstravet 2021?
- Bästa någonsin. Miljonloppet Norrbottens Stora Pris kommer att bli något utöver det publiken upplevt tidigare på Bodentravet. Utan att jinxa eller säga för mycket blir det valuta för entrépengen. Resten hänvisar jag till min sportchef David Zimmer, säger Landström.

Här säkrar du din biljett till Midnattstravet 19 juni:
https://secure.tickster.com/c9eb0b8gt26lt74

Foto: Mats Engfors


Fler nyheter

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago