Hoppa till innehållet
17 maj 2021

Dubbel Wikstén-seger och karriärens första för Tommy och Frida!

Bodentravet körde bredlopp under söndagen och vi fick se hela åtta hemmasegrar i de tio loppen. Madelene Wikstén tog en snygg tränardubbel. För Frida Sandberg och Tommy Berglund blev det en speciell dag då dessa tog sina första segrar i karriären!

 71-åriga Tommy Berglund tränar häst i Lauker strax utanför Arvidsjaur och under söndagen kom karriärens hittills största framgång då Tommy körde sin Petite Hall till seger. Efter att ha inlett som trea på innerspår hittade Berglund så småningom ut i andra par utvändigt och kunde sedan fortsätta framåt i andra spår runt slutsvängen. In på upploppet kopplades segergreppet och Tommy Berglund kunde därmed räkna in karriärens första seger.

Karriärens första seger blev det också för Frida Sandberg, som inte bara är en uppskattad ledare på Bodentravets travskola utan som båda kör och rider lopp. Segern kom i ett av dagens två montélopp och segerhästen var Jaakko Alamäki-tränade Aiming To Win som ser ut att trivas förträffligt under sadeln och var mer eller mindre ensam sista biten in mot mål.

Madelene Wikstén hade en fin dag med två segrar till stallet. Starka Falcon WF såg slagen ut i sista sväng men fick ordning på kropp och auktion in på upploppet och kunde kontra till enkel seger med Roger Nilsson i vagnen. Dagens andra seger till stallet kom med Weasel WF som visade riktigt fin form när han efter en offensiv styrning av Henrik Näsvall krossade konkurrenterna från dödens.

Roger Nilsson tog en dubbelseger som kusk när han lotsade Jessica Sundberg Rotets Leo till seger i V4-inledningen. 11-åringen fick en fin resa i rygg på ledaren och kunde sedan avgöra enkelt in på upploppet sedan Nilsson hittat fritt spelrum i utgången av sista sväng.

Petri Salmelas nyförvärv M.T.Oberon tog sin andra raka seger och har nu ”växt ur” breddloppen. Antero Heinonen var offensiv och kunde hitta till ledningen på den första långsidan trots spår 12 bakom bilen, blev rejält utmanade runt slutsvängen och upploppet ner men M.T.Oberon visade skalle och häll halva längdens försprång in i mål.

Stefan Andersson har en kapabel häst I National Knight som i sina kjusa stunder är en lördagshäst. Nu var det dags för årsdebut och körande Tommy Nyberg hittade ner i rygg på ledaren kort efter start. Såg ut att bli fast där över mål när plötsligt ledaren Proud LA snubblade sig i galopp in på upploppet. Möjligheterna öppnades upp för National Knight som enkelt kunde avgöra utan att brukas för fullt.

Dagens andra montélopp gick till Gunilla Lundqvist-tränade Russjkat med monté-esset Erica Guldhag i sadeln som blåste till ledningen från spår 9 bakom bilen. Sedan bjöds vi på en härlig duell sista halvvarvet där Russjkat och Wise Wind (Caroline Forsner) stred sida vid sida men när mållinjen kom som var det knapp fördel för Russjkat som kom i mål på fina 14,3/1640a

 

Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago