Hoppa till innehållet
Coop Norrbotten satsar på travskolan
7 maj 2021

Coop Norrbotten satsar på travskolan

Nu kliver Coop Norrbotten in i Bodentravets investering på barn och ungdomar med gratis travskola under sommarlovet. ”Travsporten är viktig för Norrbotten och vi hoppas att Bodentravets satsning i Boden och Öjebyn ska leda till att flera ungdomar söker sig till sporten”, säger Helene Ljungstedt, Coop Norrbotten.

Sedan tidigare har Bodenbo satsat på ungdomarna på Bodentravet med gratis travskola under sommarlovet. Nu hakar även Coop Norrbotten på Bodentravets linje för att öka intresset och investera i nästa generation travtränare, skötare och kuskar.

Under sommaren erbjuder Bodentravet Sommarkul, som är en gratis travskola under sex veckor både i Boden och på Grans naturbruksgymnasium i Öjebyn där barnen får möjlighet att vara med under en vecka. Det föder fram både ett barn- och ungdomsintresse för sporten, men fostrar även framtidens ledare som får en chans att sommarjobba inom hästnäringen.

– På travskolan föds drömmar om en framtid inom hästsporten och många är säkert också där för att de vill lära sig att samspela med ett djur som de älskar, säger Helene Ljungstedt, chef marknad, kommunikation och hållbarhet på Coop Norrbotten och fortsätter:
– Det är roligt att det blir en covidanpassad travskola i sommar på två orter och vi ser fram emot ett givande samarbete med Bodentravet

Rebecca Rönnkvist, utbildningsansvarig Bodentravet:

– Det är jättekul att få in en så pass stor aktör som väljer att satsa på vår ungdomsverksamhet. Barn och ungdomarna får en chans att komma nära våra ponnyer vilket medför att vi blir väldigt inkluderande oavsett bakgrund. Det är så vi vill framställa vår travskola.

– Sommaren är en meningsfull tid för alla barn och att vi då kan erbjuda gratisaktiviteter är fantastiskt. Vår framtidsvision är att Bodentravet ska etablera sig alltmer i Piteå med det stora trav- och hästintresse som finns i kommunen.

Anmälan till Sommarkul sker genom travskola.se – Välj travskola ”Piteå” eller "Boden".

Frågor: rebecca.ronnkvist@boden.travsport.se


Fler nyheter

Jeppekollen 13 januari

12 januari 2022
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar torsdag 13 januari. Första start 12:20    

Sandra Eriksson ny A-tränare på Bodentravet!

11 januari 2022
2021 blev en succé både på tävlingsbanan och på hemmaplan med lille Colin som fyller ett år på söndag. Nu berättar Sandra Eriksson om framgångarna,...

Hanna-show på Umåker!

8 januari 2022
Hanna Olofsson och hennes team hade en riktigt kanonkväll på Umåker som var huvudbana under fredagskvällen och kunde vända hem till Norrbotten med...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago