Hoppa till innehållet
Coop Norrbotten satsar på travskolan
7 maj 2021

Coop Norrbotten satsar på travskolan

Nu kliver Coop Norrbotten in i Bodentravets investering på barn och ungdomar med gratis travskola under sommarlovet. ”Travsporten är viktig för Norrbotten och vi hoppas att Bodentravets satsning i Boden och Öjebyn ska leda till att flera ungdomar söker sig till sporten”, säger Helene Ljungstedt, Coop Norrbotten.

Sedan tidigare har Bodenbo satsat på ungdomarna på Bodentravet med gratis travskola under sommarlovet. Nu hakar även Coop Norrbotten på Bodentravets linje för att öka intresset och investera i nästa generation travtränare, skötare och kuskar.

Under sommaren erbjuder Bodentravet Sommarkul, som är en gratis travskola under sex veckor både i Boden och på Grans naturbruksgymnasium i Öjebyn där barnen får möjlighet att vara med under en vecka. Det föder fram både ett barn- och ungdomsintresse för sporten, men fostrar även framtidens ledare som får en chans att sommarjobba inom hästnäringen.

– På travskolan föds drömmar om en framtid inom hästsporten och många är säkert också där för att de vill lära sig att samspela med ett djur som de älskar, säger Helene Ljungstedt, chef marknad, kommunikation och hållbarhet på Coop Norrbotten och fortsätter:
– Det är roligt att det blir en covidanpassad travskola i sommar på två orter och vi ser fram emot ett givande samarbete med Bodentravet

Rebecca Rönnkvist, utbildningsansvarig Bodentravet:

– Det är jättekul att få in en så pass stor aktör som väljer att satsa på vår ungdomsverksamhet. Barn och ungdomarna får en chans att komma nära våra ponnyer vilket medför att vi blir väldigt inkluderande oavsett bakgrund. Det är så vi vill framställa vår travskola.

– Sommaren är en meningsfull tid för alla barn och att vi då kan erbjuda gratisaktiviteter är fantastiskt. Vår framtidsvision är att Bodentravet ska etablera sig alltmer i Piteå med det stora trav- och hästintresse som finns i kommunen.

Anmälan till Sommarkul sker genom travskola.se – Välj travskola ”Piteå” eller "Boden".

Frågor: rebecca.ronnkvist@boden.travsport.se


Fler nyheter

Tre segrar i Skellefteå!

27 september 2021
Skellefteå körde breddlopp i lördags och där blev det tre Bodentränade segrare! Maria Karlssons Catching Fire med Caroline Forsner i sulkyn svarade...

Succé för Bodenhästarna på Solvalla

25 september 2021
Först smällde Hanna Olofssons Henessi Walk till med en fin femteplats i Svenska Travkriterium. Och sen styrde Sandra Eriksson ut Swagger i...

Hemmasegrarna värmde i höstrusket!

24 september 2021
Det blev hemmasegrar i sju av åtta lopp när Bodentravet körde lunchtävlingar under fredagen.   Hedershästen Hesiod gör alltid sitt men segrarna har...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago