Hoppa till innehållet
19 april 2021

Breddlopp med många glada vinnare!

Stålande sol och kraftiga vårkänslor i luften. Det bjöds på fantastiskt fina förutsättningar när Bodentravet körde breddlopp under lördagen. Tomi Haapio och Katariina Palomäki tog varsin dubbelseger.

Tomi Happio slog till i dagens första lopp med Kurt Ove Westerdahl-tränade Merkulov som inledde i kön och sökte sig fram utvändigt om ledaren 1300 meter från mål. Mitt på sista långsidan tryckte Haapio gasen i botten och kunde ta över ledningen. Kämpa tappert över upploppet  även om det hårdnade till sista biten. Toppform på Stall Westerdahl som segrade för andra veckan i rad!

Dagens andra seger för Tomi Haapio kom med familjehästen Medias Fast One  som tränas och är uppfödd av sambon Pia Jakobsson. Från andra par utvändigt svarade Medias Fasth One för en rejäl långspurt och kunde mitt på upploppet slå klorna i ledaren.

Även Katariina Palomöki tog en snygg dubbel genom att vinna i både sulky och monté. I sulkyloppet var segervapnet Pearl Lini som tränas av Anette Nordström och Palomäki fick en riktig pangstart från bakspåret och kunde ta över ledningen efter 400 meter. Drog sedan upp tempot halvvarvet från mål och segermarginalen blev säker.

 

I montéloppet blev segern överlägsen med Ari Aatsinkis Bajkal Graf. Efter en lugn start jobbade sig Bajkal Graff sakta men säkert framåt och när Palomäki tryckte på gaspedalen mitt på sista långsidan var övriga chanslösa!

Marina Öhrling fyllde jämt i går och fick en försenad men efterlängtat födelsedagspresent när hennes Zagarolo Jet var först i mål för Maria Bodin som försvarade ledningen med liten marginal och sedan fick styra och ställa framme i ledningen. I en snabb avslutning sprintade sedan Zagarolo Jet undan på lätta hovar sista biten till en klar seger.

Gamla kämpen Cupido Sisu serverades ett perfekt lopp i rygg på ledaren av Antero Heinonen och fick sedan chansen att skaffa sig fritt spelrum mitt i slutsvängen. Cupido sisu tackade för den fina resan genom att enkelt spurta ner konkurrenterna över upploppet. Petri Salmela tränar.

Jenny Engfors körde sig till täten med La Norna efter ett halvvarv drog sedan på för fulla segel runt slutsvängen och La norna försvann till en smått överlägsen seger och visade att formen är på god väg.

Tävlingarna avslutade med att Jens Nilsson tog en kuskseger bakom Gabriella Laestanders Avaboy som ledde från start till mål

Innan tävlingarna inträffade tyvärr en tråkig olycka när Ecco Hornline skenade och sprang till slut in en traktor. Hästens skador blev så allvarliga att hästen för tvungen att avlivas. Våra varmaste tankar till alla i kretsen runt Ecco Hornline.

 


Fler nyheter

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago