Hoppa till innehållet
Imponerande årsdebut med mera!
8 mars 2021

Imponerande årsdebut med mera!

Lisa Mannbergs ögonsten Leave Your Sox On hade ett kanonår 2020. I går var det dags för årsdebut när Umåker körde GS75-tävlingar och femåringen visade att han kommer få ett minst lika fint 2021!

Spår 12 på kortdistans brukar inte vara någon enkel uppgift. Dessutom i årsdebuten.
Trots detta kunde den Petri Salmela-tränade femåringen slugga sig till seger efter en mäktig långspurt med Mika Forss i vagnen. Leve Your Sox On hamnade i fjärdepar utvändigt om började avancera mitt på sista långsidan. Men det blev en del trafikproblem samtidigt som tempot skärptes kraftigt i samma veva och i mitten av slutsvängen såg det ut att bli för lång fram till täten. Trixton-sonen ville dock annorlunda och plockade fram en sylvass avslutning samt i kombination med en förstklassig löpskalle och han förbi dem precis innan mållinjen.

Katariina Palomäki gästade Laivakangas travbana strax utanför Torneå som hade årspremiär och tog en överlägsen seger i monté med sin Eloy D’Avignere. Det var fuxens andra raka seger och den starka fransosen såg ut att trivas ypperligt under sadeln. Jorma Särkiniva fick med sig en kuskseger med Lord Of Tooma.

Stall Salmela kunde räkna in ytterligare en seger till stallet när Moon Zappa slog till tillsammans med Ulf Ohlsson på Solvallas lunchtävlingar i fredags. Stoet efter Conny Nobell har nu passerat halvmiljon i intjänade pengar och på lördag vänta STL på Axevalla.

 

 


Fler nyheter

Jeppekollen 23 april

22 april 2021
Jeppekollen med tips till tävlingarna imorgon fredag 23 april med första start 17:45. Ni följer tävlingarna via atg.se  

Träningslopp för 2-åringar på Vitsandstravet

22 april 2021
I väntan på att vi, förhoppningsvis, kan dra igång den ordinarie 2-årsserien senare i sommar så är ni hjärtligt välkomna till Vitsands travbana för...

Nikita Sunrise mot kval till Drottningens!

20 april 2021
Roger Nilsson-tränade Nikita Sunrise tar chansen och startar på fredag i ett försök till Drottning Silvias pokal på Åbytravet. I kvalen till...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago