Hoppa till innehållet
Hemmalagets fina lunch
18 februari 2021

Hemmalagets fina lunch

Bodentravets tränare var ordentligt segerhungriga under lunchtravet på hemmaplan och tog hand om segern i 6 av 8 lopp.

Roger Nilsson tog en snygg dubbelseger och först ut var Merrimac S.G. som forcerades till täten efter 500 meter och sedan drog fältet söner och samman via ett snabbt slutvarv. Redan i ingången på upploppet hade Bold Eagle-sonen skaffat sig ett ointagligt försprång och segermarginalen blev många längder...

Nyblivna fyraåringen Fox Star årsdebuterade på Solvalla i tuff omgivning. Nu visade förra årets segrare av Bodentravets treåringsserie upp sig på hemmaplan och ser ut att gå ett fint år till mötes efter att ha spårat runt om i dagens sista lopp i god stil.

 

Nisse Bertgren-tränade Lennox Laday har haft kanonform en längre tid nu och gör fina lopp varje gång. Nu visade han även upp en imponerande långspurt när körande Jorma Särkiniva tvingades attackera via tredjespår med knappa varvet kvar till mål. Knapp men klar segermarginal för Lennox Laday före positiv comebackande Kentucky.

Spets och slut var det för Kicki Axelssons Maxi som haft lite otur med förkylningar och trånga situationer i inledningen på året. Nu var det inget snack om saken när Krister Söderholm skickade stoet till ledningen och sedan drog på i ett jämt 15-tempo.

Nils Westerberg har även han fin form på stallet. Förra tävlingsdagen skrällde han själv med Jetline. Nu visade han upp Helix i strålande författning och hade generöst överlåtit tömmarna till Mats Djuse som bedömde tempot perfekt över den långa distansen och gjorde det omöjligt för de mer meriterade konkurrenterna på tillägg att hämta in försprånget, även om framförallt Mellby Guava gjorde ett tappert försök.

Djuse blev även han dubbelsegrare sedan han fått ta över ledningen med Hanna Olofssons Kaelan F Boko ur den första svängen. Sträckte sedan ärligt på sig efter att ha blivit rejält utmanad av Medias Fasth One sista biten.

 

 

Foto: Carina Olofsson

 

 


Fler nyheter

Jeppekollen 13 januari

12 januari 2022
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar torsdag 13 januari. Första start 12:20    

Sandra Eriksson ny A-tränare på Bodentravet!

11 januari 2022
2021 blev en succé både på tävlingsbanan och på hemmaplan med lille Colin som fyller ett år på söndag. Nu berättar Sandra Eriksson om framgångarna,...

Hanna-show på Umåker!

8 januari 2022
Hanna Olofsson och hennes team hade en riktigt kanonkväll på Umåker som var huvudbana under fredagskvällen och kunde vända hem till Norrbotten med...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago