Hoppa till innehållet
Ohlsson kvällens kusk – 7 av 9 lopp till Hemmalaget
16 oktober 2020

Ohlsson kvällens kusk – 7 av 9 lopp till Hemmalaget

Ledaren av den allsvenska kuskligan Ulf Ohlsson hade en fin kväll på Bodentravet och tog 4 segrar. Tre av dem kom med hästar från stall Salmela. Sju av nio lopp vanns av hemmahästar!

Firma Salmela/Ohlsson inledde segertåget med nyförvärvet Silver And Gold som tog hand om ledningen kort efter start. Blev hårt ansatt runt slutsvängen och såg faktiskt slagen ut mitt på upploppet men kontrade sig till klar seger sista biten in mot mål

Ett annat nyförvärv från Stall Salmela som presenterade sig på bästa sätt var Big Sexy Deli som gav ett synnerligen rejält intryck i debuten på sin nya hemmabana. Efter en lugn start kastade Ulf Ohlsson loss 1300 meter från mål och Big Sexy Deli tog över ledingen dryga varvet från mål för att sedan sprinta undan på lätta hovar till enkel seger.

Hedershästen Rhapsody Ås tog sedan karriärens nionde seger i livets 101 start efter en del dramatik. Från spår 12 bakom bilen hamnade Rhapsody Ås långt ner i kön och hade en bra bit fram till ledande Marciano när upploppet nalkades. Då blev det plötsligt galopp för ledaren och Rhapsody Ås kunde spurta till knapp men säker seger.

Uffe Ohlsson fortsatte sedan av bara farten med att ta hem kallblodsloppet med Lars Marklunds högintressanta nyförvärv Nygaards Solan som anförde så gott som hela loppet. Fyraåringen tog nu sin andra raka seger och ser ut att gå en spännande framtid till mötes.

Kvällen inledes med ett tvååringslopp som gick till Hanna Olofsson-tränade Flash W.F. (e. Triton Sund). Petteri Joki satt i sulkyn och duon hade en bra bit fram till ledaren med halvvarvet till mål. Flash W.F. visade dock att han kan flytta på sig och via en ettrig slutforcering blev segern enkel till slut.

Olofsson tog en tränardubbel genom att själv vinna med treåriga Shawn Leejs som i en snabb öppning tog hand om ledningen och sedan fick bestämma farten efter eget behag. Ryckte åt sig några längders ledning in på upploppet och gick undan till säker seger.

Kvällen avslutades med att Krister Söderholm körde ett perfekt lopp med Kicki Axelssons Maxi som fick andra par utvändigt och kunde gå på i spåren mitt i slutsvängen. Kopplade enkelt greppet in på upploppet och försvann sista biten in mot mål till en säker seger.

 Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Grevin Sisu imponerade på Solvalla!

15 januari 2021
Stall Salmela har rivstartat det nya året och under Solvallas V86-tävlingar i onsdags kom en ny seger. Grevin Sisu imponerade stort i snömodden när...

Ny seger för talangen The Oak L.A.

15 januari 2021
Hanna Olofsson hade en lyckad utflykt till Umeå under fredagskvällen och kunde vända hem med en dubbelseger. Treåringslöftet The Oak L.A. är...

Salmela treåring slog till i Eskilstuna!

13 januari 2021
Redan ett par veckor in på det nya året har Bodentravets treåringar börjat visa fina takter! I går var det Salmela-tränade Backwood’s Boogie (e....

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago