Hoppa till innehållet
Massor av hemmasegrar!
6 oktober 2020

Massor av hemmasegrar!

Det var total dominans av hemmalaget som tog hem 8 av 9 lopp när Bodentravet körde lunchtrav i ett gråklätt höstväder.

Vi tar det från början. Det var Jaakko Alamäki som inledde segertåget genom att leda från start till mål med Torbjörn Ruthströms Neymar som drog på i ett jämt hårt tempo hela vägen och landade på nya rekordet 14,2.  

Spets och slut såg vi även i loppet efter när Jorma Särkiniva skickade Mats Rånlund-tränade Ellen Degeneres till ledningen kort efter start. Fick dämpa tempot något mitt i loppet och kunde sedan sticka undan med ett par längder sista biten till enkel seger.

Hanna Olofsson tog en dubbelseger och körde ett riktigt drömlopp med Master Sånna som fick rygg ledaren trots spår 12 bakom bilen. Bytte ut den positionen mot andra par utvändigt efter en bit och kunde enkelt koppla greppet på en tapper Greenwich in på upploppet.  Andra dagssegern kom med Bosse Bee som även han fick ett fint lopp i andra par utvändigt. Vida spår runt slutsvängen men fick några längders försprång in på upploppet som hölls hela vägen in i mål.

Gunnar Bertilsson har en riktig kanon i treåriga Rally Ida som fick svar om ledningen. Mitt på sista långsidan tryckte körande Mats Djuse på gaspedalen och Rally Ida tog i ett nafs över ledningen och gick undan till en vattentät seger på den regniga banan.

Stall Lars Marklund har förnyat stallet med bland annat kallblodet Nygaards Solan som nu var segermogen efter några fina insatser. Körande Magnus Djuse satt kall utvändigt ledaren och blandade sig på allvar in i matchen mitt på sista långsidan. Fick några längders ledning in i slutsvängen och utökade försprånget upploppet ner.

 

I montéloppet fick vi se en spännande duell mellan Russjkat och Lennox Laday där den senare hade ledningen hela loppet men via en ettrig spurt var Russjkat först precis när mållinjen passerades tillsammans med Erica Guldhag. Det var hästens tredje raka seger till ägarna/tränarnas Gunilla och Kalle Lundqvists stora glädje.  

 

Nisse Westerberg satte punkt för dagen genom att snyggt lotsa fram sin Jetline till säger seger via en effektiv upploppspurt.

 

Efter tävlingarna kunde vi också se Madelen Wiksten talang Crazy First Love kvala in på ett sätt som lovar gott.  Den skadeförföljda Love You-sonen är om allt går bra snart tillbaka i hetluften!

 

 

Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Program 21 oktober

15 oktober 2021
Nu kan ni ladda ner banprogrammet till tävlingarna på torsdag 21 oktober när vi kör lunchtrav med start 12:20. Kanonmat i Travrestaurangen och hela...

Fem hemmasegrar i höstsolen!

10 oktober 2021
Det blev fem segrar för hemmalaget vid lördagens breddloppstävlingar som avgjordes i ett sagolikt höstväder!   Tomas Worrsjö-tränade Yoshi Ness...

Jeppekollen 9 oktober

9 oktober 2021

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago