Hoppa till innehållet
Fem hemmasegrar! – Dubbelseger till Sandra Eriksson!
4 augusti 2020

Fem hemmasegrar! – Dubbelseger till Sandra Eriksson!

Bodentravet körde lunchtrav med bland annat försök till Greivins Minne och vi fick se fem segrar för hemmalaget. Sandra Eriksson tog hem båda lunchdubbelloppen med egen tränat i form av Swagger och Don Draper.

Fyraåriga Swagger har hittat stilen ordentligt och tog på nytt en övertygande seger. Sandra var på hugget i starten och satt i ledningen efter 500 meter trots spår 11 bakom startbilen. Swagger och Sandra bestämde sedan tempot till 18 på varvet och stack sedan enkelt undan på lätta hovar upploppet ner.

Två raka även för Don Draper som avancerades fram utvändigt om ledaren 1200 meter från mål. Tog över täten med halvvarvet kvar och försvarade sig sedan ärligt upploppet ner.

En annan som hittat stilen på allvar är skadeförföljda M.T Keepontrotting som finns i regi Paavo Koivurova och som Jaakko alamäki körde till tredje raka segern. M.T.Keepontrotting fick en tuff inledning på loppet fram till ledningen efter 600 meter men hade sedan inga större problem att värja sig från attackerande konkurrenter över upploppet.

Hanna Olofsson visade upp en lovande treåring i Kaelan F Boko som efter ett galoppmisslyckande i debuten nu var segermogen. Kaelan F Boko följde med som tredjehäst en bra bit bakom en väl pigg ledare och när denna kört färdigt blandade sig Olofsson in i leken halvvarvet från mål. I det läget såg det svårt ut att fånga in en undflyende Glamour Du Dessert som hade bra fart under hovarna för Jenny Engfors. Men mitt på upploppet var greppet kopplat och Kaelan F Boko kunde glida undan till enkel seger.

Tävlingarna avslutades med en stenhård upploppsstrid mellan Simon Angel (Magnus Djuse) och Judgetrouble (Jorma Särkiniva) där den förstnämnde satte nosen först precis före mållinjen och fixade tränarseger nummer 60 för året till Petri Salmela.

Det kördes även två försök till Greivins Minne (final 12 augusti med 100.000 kronor i förstapris). Ove A Lindqvist tog hem båda försöken som kusk bakom Oddsy (Ove Eriksson) och Guli Vinn (Mats Gällerstedt)

Startlista Grivins Minne 2020:

1640

1. Oddsy

2.Neon Tabac

3. Wild Donnan

4. Hamjakken

5. Willmin

6. Sundbo Skipper

7. Röyns Kristine

1660

8. Sundbo Nova

9. Guli Vinn

10. Vännfors Stjärna

11. Trö Fax Stjärna

12. Järvsötekno

13. Stålviktor

14 Vindpärla

 

 

 

 


Fler nyheter

Jeppekollen 23 april

22 april 2021
Jeppekollen med tips till tävlingarna imorgon fredag 23 april med första start 17:45. Ni följer tävlingarna via atg.se  

Träningslopp för 2-åringar på Vitsandstravet

22 april 2021
I väntan på att vi, förhoppningsvis, kan dra igång den ordinarie 2-årsserien senare i sommar så är ni hjärtligt välkomna till Vitsands travbana för...

Nikita Sunrise mot kval till Drottningens!

20 april 2021
Roger Nilsson-tränade Nikita Sunrise tar chansen och startar på fredag i ett försök till Drottning Silvias pokal på Åbytravet. I kvalen till...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago