Hoppa till innehållet
Hallå där... Hanna Olofsson
2 mars 2020

Hallå där... Hanna Olofsson

Under helgen tog Stall Hanna Olofsson en dubbelseger med V75-vinst på Bergsåker och montéseger i Torneå. Det kryddades med öppning av en ny filial i Julmyra utanför Uppsala.

Hanna Olofsson gick ut som knapp procentfavorit i V75-4 på Bergsåker i lördags med La Norna i STL-loppet Diamantstoet. Och hon infriade förväntningarna. La Norna tog sig komfortabelt till ledningen och sedan dansade ekipage hem segern. De passerade mållinjen med 3,5 längd till tvåan Whitsun Madonna med Emilia Leo och trean Emelie K med Mika Forss på tiden 15,4 (2140m, voltstart).

- Jag såg på värmningen att Global Worthy (andrahandsfavoriten) hade sin bästa dag. La Norna känns bra i varje start och nu satsar vi på finalen på Solvalla den 28 mars, säger Hanna Olofsson som fick 110.000 kronor i förstapris till stall GMK Vittjärv med ägarna Göran och Margareta Kvick.
- Väldigt roligt och kul för ägarna, säger hon.

Lördagens STL-seger följdes upp med att stallet selade ut Sefina i ett montélopp i Torneå under söndagen. Jenny Engfors red och hamnade en bit ned i kön. Men på sista varvet lade de in överväxeln och var först över mållinjen.

- Det var första gången Sefina gick i monté, men det slutade ju bra och Jenny är en väldigt säker montéryttare, säger Hanna Olofsson.

Under söndagen reste hennes skötare ock tränare, Pia Jakobsson, ned till Uppsala för att starta upp deras nya filial på Julmyra.

- Vi kommer att hyra in oss på ett sjuboxarsstall och så får vi se hur det går, säger Hanna Olofsson.

- Vi tänkte egentligen starta i december i och med att konkurrensen är mindre under vintern, men då fick Pia ett träd i huvudet och har varit sjukskriven ett par månader.

Ett träd i huvudet, vad hände?

- Hon gick i hagen och fick ett träd i huvudet, som föll på henne. Hon hade väldigt tur att det gick så pass bra. Hon är lite stel i kroppen, men tycker det är skönt att vara tillbaka i jobbet.

På Julmyra Horce Center finns sedan tidigare bland andra Petter Lundberg (Bodensonen), Reijo Liljedahl och Jasmin Ising.

-Det har gått hyggligt för stallet ett tag så jag tänkte att det är dags att prova. Vi får lite närmare till de större loppen även om konkurrensen är tuffare på Solvalla, speciellt på sommaren, säger Olofsson.

Stall Hanna Olofsson har i dagsläget drygt 40 hästar totalt. La Norna flyttas ned till Julmyra inför finalen på Solvalla 28 mars.


Fler nyheter

Tre segrar i Skellefteå!

27 september 2021
Skellefteå körde breddlopp i lördags och där blev det tre Bodentränade segrare! Maria Karlssons Catching Fire med Caroline Forsner i sulkyn svarade...

Succé för Bodenhästarna på Solvalla

25 september 2021
Först smällde Hanna Olofssons Henessi Walk till med en fin femteplats i Svenska Travkriterium. Och sen styrde Sandra Eriksson ut Swagger i...

Hemmasegrarna värmde i höstrusket!

24 september 2021
Det blev hemmasegrar i sju av åtta lopp när Bodentravet körde lunchtävlingar under fredagen.   Hedershästen Hesiod gör alltid sitt men segrarna har...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago