Hoppa till innehållet
Hästshopen blir nytt utbildningsstall
10 januari 2020

Hästshopen blir nytt utbildningsstall

Bodentravet satsar 3,5 miljoner kronor under våren 2020 på att bygga om hästshopen till ett utbildningsstall. ”Vi går från koja till slott. Utbildningsstallet kommer att bli ett av travsveriges mest moderna”.

Bodentravet storsatsar på sin ungdomsverksamhet med travskolan i spetsen. Den tidigare hästshopen som hyrdes av Finntack byggs om och blir det nya utbildningsstallet under vårvintern 2020.

I dagsläget har eleverna i travskolan inga toaletter, omklädningsrum eller uppehållsrum till föräldrarna under lektionerna. Men nu satsar Bodentravet 3,5 miljoner kronor på att bygga om sedan Finntacks hyreskontrakt löpt ut vid årsskiftet.

- Nu får vi helt andra förutsättningar. I dag får föräldrarna sitta i sin bil i två timmar och vänta under våra kurser, säger Ann Wennberg som driver travskolan tillsammans med Rebecca Rönnkvist.

- Vi kommer nu att kunna erbjuda aktiviteter för personer med funktionsvariationer. Såväl stall som omklädningsrum och toaletter blir anpassat för detta. Dessutom kan vi på ett bättre sätt ta hand om alla föräldrar och anhöriga som i vått och torrt ställer upp och skjutsar sina barn till travskolans kurser. De får ett eget rum där de kan följa lektionerna och ta en kopp kaffe, säger Rebecca Rönnkvist.

Under 2019 hade Bodentravet 170 elever i sin travskoleverksamhet med kurser och gratisaktiviteter.

- Nu kommer det även finnas en möjlighet för föräldrarna att sitta inomhus och titta på kurserna när deras barn och ungdomar är med, säger Rebecca Rönnkvist.

Och målsättningen är given. Det är att öka med ännu fler, som vill testa på att köra travhäst. Samarbeten med skolor och fritids finns med i visionerna.

- Vi går från koja till slott. Utbildningsstallet kommer att bli ett av travsveriges mest moderna. Med nya stallet blir det helt andra möjligheter att ta emot skolelever och kunna erbjuda exempelvis elevens dag, menar Ann och Rebecca.

På sikt hoppas man också kunna erbjuda en gymnasieutbildning. Exempelvis som Wången i Östersund, som lockar unga hästintresserade från hela landet.

- I samarbete med andra skolor är det möjligt, vi kommer att ha faciliteterna för det, säger Rebecca.

Under hösten 2019 startade Bodentravet även travskoleverksamhet på Grans naturbruksgymnasium i Öjebyn. Varför satsar ni så mycket på barn och ungdomar?

- Barnen och ungdomarna är vår framtid. Vi måste få tillskott underifrån. Travsporten dör ut om ingen börjar från början. Vi har fördubblat antalet elever i travskolan på bara tre år, men vi behöver ännu fler, säger Ann.

Har det varit eftersatt?

- Ja, det har det. Egentligen har det nog inte varit med mening. Det har väl bara gått på av sig självt och ingen har tagit tag i det, menar Ann.

När beräknas utbildningsstallet stå klart?

- I mitten på april, säger Rebecca. 

Kommer ni att ha någon hästshop kvar på Bodentravet?

- Det som i dag fungerar som inskrivning kommer att byggas om till en hästshop. Vi tittar på olika lösningar om vem som ska bedriva verksamheten och ett alternativ är att vi själva driver shopen. En bana av Bodentravets dignitet ska definitivt ha en hästshop i anslutning till travbanan. 


Fler nyheter

Program V86!

22 juli 2021
Nu kan du ladda hem program till V86-tävlingarna 28 juli! Kanonrace med bland annat finalen av Greivins Minne och Scandal Plays Minne. Här laddar...

Biljettinfo inför V86 28 juli

21 juli 2021
Det är 600 personer utomhus som gäller med rådande restriktioner och ni får röra er fritt över området bortsett från restaurangen. Vi gör även ett...

Fyrtal i segrar på Skellefteåtravet!

20 juli 2021
Bodentränarna tog för sig ordentligt när Skellefteåtravet var huvudbana under måndagskvällen och tog hand om fyra raka segrar på...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago