Hoppa till innehållet
11 januari 2019

Fyra hemmasegrar i blåsig årspremiär !

Hemmalaget var på hugget när Bodentravet slog upp portarna för det nya travåret och tog hem 4 av 6 lopp inom V65.

En tränardubbel till Gunnel Fredriksson, Jenny Engfors en kuskdubbel och amatörtränaren Tommy Nyberg kunde se familjehästen Yakari tugga ner motståndet i en sylvass spurt.

Gunnel Fredriksson var tillbaka på vitare breddgrader efter lite semester och födelsedagsfirande på Kanarieöarna och fick en riktigt fin årspremiär. Hennes nyblivna 4-åringen Anchor Man med Jenny Engfors i vagnen fick en fin resa i andra par utvändigt och avancerades fram utvändigt om ledaren med halvvarvet kvar till mål. Mitt i slutsvängen såg det klart ut och även om ledande Weasel WF stred tappert upploppet ner blev segern för Anchor Man säker till slut. 

I loppet efter körde Gunnel själv vinnaren i loppet, Elsaonvacation som tog hand om ledningen från början men inte kunde försvara den positionen när tempot skruvades upp varvet kvar. Men stoet kämpade på och kom tillbaka in på upploppet och höll farten bäst av alla sista biten.

Sedan var det dags för familjehästen Yakari med Krister Söderholm i vagnen, som på sedvanligt manér sladdade i fältet och såg lagomt intresserad ut av uppgiften till mitt i slutsvängen då han kom skjuten som ur en kanon och i god tid före mållinjen hade fångat in sina konkurrenter. 

Jenny Engfors kunde sedan räkna in en kuskdubbel när Hanna Olofssons hedershäst Cash’em också han svarade för en rykande finish från fjärde par utvändigt. Fick anfallsorder 400 meter från mål och hann dit knappt men säkert.

 

Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Program 2 maj

26 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är på torsdag den 2 maj då vi kör huvudtävlingar med spel på V64. Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé med bland anat oxfile oxh lax för endast 195 kronor!   Här kan du ladda hem programmet : Boden 2 maj

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago