Hoppa till innehållet
28 augusti 2018

Ola Hansson ur tiden

Bodenfödda Ola Hansson har gått ur tiden efter en tids sjukdom. Ola var utan tvekan en av travsportens största namn i Norrland och förknippades med segermaskiner som Speedy Drew, Barrison och Mexi Kahn.

Han föddes i Boden och utbildades till svetsare. Jobbade på Posten för att sedan jobba med hästar hos Gustaf Hallén. Startade som egen tränare i början av 80-talet och vann bland annat championatet på Bodentravet. Värvades sedan till Skelleftetravet där han blev en av banans tongivande tränare, med hästar som Speedy Drew, Haiglas, Indiana Bones med flera.

Ola Hansson bildade även popstall med Bodentränaren Lars Marklund under stora delar av 80-talet och duon firade stora framgångar med Big Song V, Caisa Song V, Expence Song V, Ayrita Fibber med flera.  

- Ola var en superkusk! Dels var han enormt duktig på att få hästarna att öppna från start, hade han spår 1,3,6,7 var det nästan garanti på ledningen. Sedan var han en väldigt skicklig tempobedömare och det var få som vågade utmana honom i ledningen, säger Lars Marklund.

Ola var även en flitigt anlitad lånekusk och firade stora framgångar med bland annat Mexi Khan och Barrison, som vann både Svenskt och Skandinaviskt Mästerskap.

Vila i frid Ola!


Fler nyheter

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago