Hoppa till innehållet
Toppsport på Bodens mastodontdag!
25 maj 2018

Toppsport på Bodens mastodontdag!

Bodentravet bjöd på hela 13 lopp och flera riktigt vassa prestationer under en sommarkväll med tydlig doft av sommar.

Förutsättningarna var bästa tänkbara med 27 grader varmt i luften och en supersnabb bana. Kvällens sportsliga höjdpunkt fick vi se när hemmahästen Hesiod (P Salmela) körd av Ulf Ohlsson slungade sig förbi Selmer I.H. i sista steget i Norrlands elitserie för 4-åringar.

  • Tycker hästen hade en liten missvisande rad, han har varit bra hela året och jag kände mig inte golvad på förhand sa Ulf Ohlsson i segerintervjun.

Hesiod smög med på innerspår bakom ledande Transcendence och utvändigt pressande Selmer I.H, Mitt i slutsvängen slog Transcendence på en galopp och då såg det ut som att Selmer I.H. var på väg mot segern, men Hesiod fick ordentlig fart under hovarna ju närmare mål de kom och var förbi just före.

Firma Salmela/Ohlsson hade dessförinnan tagit hand om V64-2 med Dwight Sisu som verkar ha hittat sig själv på allvar och avgjorde i en stenhård slutstrid trots en resa utvändigt om ledaren.

Även hemmatränaren Jaakko Alamäki hade en bra dag på jobbet och vann två lopp med egentränade hästar. 4-åriga Wetu tog karriärens första seger efter att ha levererat en stark långspurt från kön. Nyförvärvet Forza Sting imponerade stort då hon spårade runt om i hårt tempo för att vara ensam på plan sista biten.

Hanna Olofsson har haft en hektisk dag och sladdade in till tävlingarna direkt från Stockholm strax innan lopp 1. Bakom Gunnel Fredriksson-tränade Sulaiman O.K. blev de enkelt seger och kraftig rekordsänkning utan att det såg tomt ut i mål.

Lasse Marklund visade upp en förbättrad Top Gun som vann plättlätt efter en fin resa. Marklund äger och har fött upp femåringen som ser ut att vara något av en late bloomer.

 

I övrigt:

I Rolf Sundling-minne blev det Skellefteåseger genom Risåelden och Christian Månsson som fick ett perfekt lopp som trea på innerspår för att sedan succesivt söka sig utåt och fick full anfallsorder 400 meter från mål och segergreppet kopplades redan in på upploppet.

Securitasloppet med 100.000 kronor i förstapris gick till Petteri Joki och Carros Gist som fick en smörresa som trea på innerspår och tog sig förbi hemmahästarna Rally Funny och Happy Hayley kort före mål.

Norrlands Elitserie för treåringar till Umåker och lovande Femista Am som tillsammans med Krister Söderholm som bombade runt på nya banrekordet 14,0 autostart/medeldistans.

Stall Ratu och Mika Forss fick revansch för nederlaget med Selmer I.H. genom att vinna Dagens Dubbel-1 med Magnific Brodde och på vilket sätt man gjorde det. Som första häst i andra spår, en bra bit bakom ledande och hårt dragande George Birdland pulvriserade man både motstånd och banrekord (Quantum Classic 13,0) och segrade på fenomenala 11,4 160 voltstart.

Per Gustafsson har en riktig diamant i Il Vero Alfredo som visade att han verkligen kan flytta på sig. Trots spår 8 bakom bilen flög man till ledningen kort efter start och släppte sedan ingen över bron.

Från Norge gästade Morten Carlsen och han hade inte gjort den långa resan förgäves utan inledde kvällen med genom att vinna med Valle Trygg, körd av Ove A Lindqvist.

Ulf Ohlsson avslutade kvällen genom att vinna med auktionsdyringen Bungle Rain som åter var tillbaka i stridbart skick och fångade in en tapper M.T.Jupiter kort före mål.


Fler nyheter

Fem hemmasegrar!

3 december 2021
Det blev hela fem hemmatränade segrare när Bodentravet tävlade under torsdagskvällen. Roger Nilsson var på hugget och tog en dubbelseger. Nya...

Jeppekollen 2 december

1 december 2021
Tips till Bodentravets tävlingar 2 december  

Covidbevis för all travpublik från 1 december

29 november 2021
Från och med den 1 december gäller covidbevis på Sveriges idrottsarrangemang med över 100 åskådare. För Bodentravet blir det med start från...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago