Hoppa till innehållet
4 maj 2018

Humörhästen skrällde!

Det blev tre stycken hemmasegrar när Bodentravet tävlade på torsdagskvällen.

Hustvet Lyn är vad man kan kalla en humörhäst. När Kalixhästen vaknat på rätt sida är det inget fel på kapaciteten och det visade han vid segern på Bodentravet när Hustvet Lyn trots en resa till stor del utvändigt om ledaren ändå hade mod och ork att sätta nosen först.

Tommaso America verkar trivas under sadel och i montedebuten serverades han ett perfekt lopp av Jenny Engfors i rygg på hårt dragande Ivanhoe Spirit. I slutsvängen sökte de sig sedan ut i slagläge och segern var klar mitt på upploppet.

Roger Nilsson vinner lopp varje tävlingsdag och nu avrundade han kvällen med att sätta dit Execute som åter var i stridbart skick efter långt uppehåll. Gick med i attacken på sista långsidan och kunde koppla segergreppet kort före mål.

I övrigt noterar vi att:

Björn Karlsson inledde med en vattentät seger bakom Vinnas Valkyria och i det läget var faktiskt Karlsson obesegrad after fem starter på Bodentravet, dock sprack 100 % i segerkolumnen när Backegubben gjorde bort sig med galopp senare under kvällen.

Treåringsloppet gick till Umåker och Stefan Johansson-tränade Klammer som trots en kort galopp efter star och en resa utvändigt om ledaren ändå var starkast till slut. Imponerande!

Mauri Jaara tog som vanligt vara på chansarna och vann den här gången med Filius Felix som fick ta över ledningen och sedan var det spel mot ett mål.

Per Gustafsson har en riktigt lovade häst i fyraåriga Il Vero Alfredo som blåste till ledningen direkt från start och sedan aldrig var i förlustfara.

Jens Eriksson körde ett snyggt lopp med Victory Brodde som äntligen fick utdelning på den fina formen när man kunde kryssa sig fram mellan hästar och dyka invändigt till knapp seger.

Tuomas Pakkanen har haft fin utdelning vid sina besök på Bodentravet och när han fick fuska bort första varvet med Dreaming Blues blev segern sedan enkel.

Dagen inleddes med ett Ponnylopp ingående i Royal Sulkys ponnycup och där segrade Älvsbytjejen Tilde Forman med sin Emmeros Alert efter en mycket avvägd och kylig styrning. Kul också att se debutanterna Klara Esepri, Livia Esperi och Gustav Isaksson leverera mycket snygga styrningar i sina debutlopp. Bra jobbat!!!

En trevligkväll på Travrestaurangen rapporteras det ockå om där kvällen special med entrcote var ett mycket uppskattad inslag.


Fler nyheter

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago