Hoppa till innehållet
6 februari 2024

B-tränaren tog första segern

Gabriella Nilsson, 34, lever amatörtränarens vardag. Och fick i fredags vinna sitt första tränarlopp någonsin när Frida Simonsson hittade luckan med Atlas Eagra. – Jag är jättestolt över det här. Jag har sett loppet i efterhand och gråtit, men i fredags stod jag bara och gapade, säger hon.

”Tjabba! Jag ringer upp dig när jag har lunchen klar på jobbet.” Det är inte lätt att hinna svara i telefonen när Bodentravet ringer. Till vardags jobbar Gabriella Nilsson som lokalvårdare och hjälper till i köket på Sikfors skola. På kvällarna tränar hon sina ögonstenar Atlas Eagra, Fregne och kallblodet Yxbacka Navoj. Samtliga i stort sett utdömda i tävlingssammanhang – tills i fredags. I lopp 10, kvällens sista, travade Atlas Eagra ut från dubbla tillägg med Frida Simonsson i sulkyn. Ekipaget hamnade i dödens och fick gå utvändigt förutom sista kurvan när Simonsson styrde ner i rygg på ledande Make a Winner H.C. Över upploppet vek hon ut och sedan var det spel mot ett mål – och tränaren Gabriella Nilsson trodde inte sina ögon.

– Jag fick ett sms på julafton av ägaren Jonas (Petrén) att jag kunde behålla Atlas och slå in honom. Världens bästa julklapp till mig och barnen, säger Nilsson och fortsätter:
– Jag har sett loppet i efterhand och gråtit, men i fredags stod jag bara och gapade.


I mars 2023 kom Atlas Eagra till gården i Långträsk utanför Sjulsmark. Från i maj tog Gabriella Nilsson officiellt över träningen. Då hade den snart nioårige valacken inte vunnit ett lopp sen maj 2022. Men det blev snabbt en favorit på gården.
– Atlas äter sina måltider med mig vid sin sida, fastbunden vid lekställningen. Det är så han vill ha det. Vi har inget riktigt stall utan lösdrift på gården. Hästarna har en timrad lada med tak över huvudet och jag skor i vedbon, säger Gabriella Nilsson.

 

Nils gillar att åka med i vagnen, det blir som en vaggvisa.

 Nu står hon tillsammans med maken Anders och barnen Olle, 6, och Nils, 5, som ägare till Atlas Eagra. Och i fredags kom första tränarsegern.

– Han är tacksam som en förstahäst, väldigt lugn med barnen. Men jag var inte beredd på att han skulle vinna. Han har egentligen inte skalle för att palla gå utvändigt ett helt lopp, säger hon.

 

Åttaårige Atlas Eagra, här tillsammans med sexårige Olle, fick vara jultomte och julklapp 2023 sedan ägaren Jonas Petrén och hans bror gav bort den till familjen Nilsson i Sjulsmark.

 

34-åringen är barnbarn till Yvonne Holmgren så hästar, ridning och trav har alltid funnits med i bilden. Men det var först på senare tid som hon bestämde sig för en nysatsning.

Vardagspusslet är dock inte lätt att få ihop.
– Anders jobbar borta hela veckorna och kommer hem på fredagarna. Vi har två barn, jag har gått upp i arbetstid och så ska jag få ihop det med hästarna. Det är motigt. Barnen får ofta hänga med i vår rockard och den minsta somnar nästan alltid, säger Gabriella Nilsson och fortsätter:
– Jag har ridit Atlas väldigt mycket och inte kört så traditionell träning. Det har han fått göra tidigare hos Hanna (Olofsson).
Vad händer härnäst?
– Vi har anmält till Skellefteå den 13 februari. Jag vill ha två starthästar, så vi får se hur det blir med de två andra vi har som haft lite skadeproblem. Annars kanske jag leasar in en till.
Lycka till framöver och grattis från Bodentravet!!
– Stort tack.

Fakta

Namn: Gabriella Nilsson.

Ålder: 34 år.

Bor: Långträsk, Sjulsmark.

Yrke: Lokalvårdare.
Hobby: B-licens och amatörtränare vid Bodentravet.

Familj: Maken Anders, 35, barnen Olle 6, Nils 5.

Kör: Passat Alltrack.

Äter helst: Vegetariskt.

Dricker: Vatten.

Läser: Biografier.

Streamingserie: Griselda, Netflix.

Aktuell: Tog sin första tränarseger med Atlas Eagra i fredags den 2 februari på Bodentravet.


Fler nyheter

Toppenkväll för Eriksson på Umåker!

27 april 2024
Sandra Eriksson hade en riktigt fin fredagskväll på Umåker med och kunde vända hem till Norrbotten med två segrar och två tredjeplatser i bagaget. Kvällens sportsliga höjdpunkt var Umåkermästaren med 80.000 kronor i förstapris. Sandra Eriksson...

Program 2 maj

26 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är på torsdag den 2 maj då vi kör huvudtävlingar med spel på V64. Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé med bland anat oxfile oxh lax för endast 195 kronor!   Här kan du ladda hem programmet : Boden 2 maj

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago