Hoppa till innehållet
5 januari 2024

In memoriam - Arne Thorén

Bodentravet har sorg! Vår omtyckta och mångåriga vän och funktionär Arne Thorén somnade in några dagar innan jul.

Arne var verkligen en travsportens man och hade förutom ett brinnande intresse för sporten även en stor del i att fostra nya travkuskar på banan. Provloppen skötte Arne tillsammans med parhästen ”Pesse” under bra många år och 2020 belönades duon med Årets Hederspris på Travgalan.  Tack för allt du gav till oss på Bodentravet Arne! Våra tankar till Arnes familj och nära vänner.

Vännen Anders Jonsson skriver så här om Arne Thoréns resa som hästägare inom travet:

Det började med att det var 4 befäl på A8 som spelade V65 som det hette på den tiden, 1980. Vi började prata om att köpa en häst tillsammans. Det var Arne, Lasse Persson, Arnold Olofsson och Anders Jonsson. Arne och Lasse tog kontakt med Krister Nilsson, som då var relativt ny tränare på Torpgärdan, att han skulle köpa en häst åt oss. Björn ”Ryssen” Berglund, som då ägde en häst som hette Keeneland och Krister åkte ner till Stockholmsområdet för att se ut en lämplig häst. De hamnade i Örsundsbro där de hittade två möjliga objekt. De gick i en hage tillsammans. Ringde oss och frågade vilken de skulle välja. Det var bara ett krux nämligen priset, den ene kostade 25 000 och den andre 75 000. Ta den som kostade 25 000 svarade vi. Den hästen hette Rocky ( 32 6-6-1) och med honom vann vi V65 med. Den som kostade 75 000 hette Meadow Road, ett litet felval.

1983 köptes det en andelshäst som hette Rocket Spike (75 5-8-6). Rocket Spike var med i det första 2-årsloppet som kördes på Torpgärdan.

1984 köpte samma ägarkonstellation + Björn Berglund Anton Pride (63 8-4-5) som var en helbror med Alex Pride som vann Sprintermästaren.

1989 köptes Sailer Laday (94 19-11-10) 535 750 kr insprunget. En väldigt fin häst som Arne la ner mycket tid på träning. Tyvärr så slog han sig i boxen här han började vara i form.

1994 köptes Zooks (28 8-5-2), den kanske mest kapable. Arne stod som tränare för honom. Zooks fick tyvärr problem med hjärtmuskeln.

Under hela denna period som var det ungefär samma ägarkonstellation.

Tilläggas kan att Arne var en mycket aktiv hästägare hos Krister Nilsson och hjälpte honom i stallet med allehanda göromål.

2023 gjorde Arne comeback som hästägare när han gick med och köpte en andel i en 1-åring hos Jesper R Nilsson. Hominid heter den lovande unghästen


Fler nyheter

Sju segrar till Hemmalaget!

3 maj 2024
V64-kväll i strålande vårväder då slog Team Salmela till med en V64-dubbel till hemmalaget med en vässad Ulf Ohlsson i sulkyn. Dessutom fick se en comeback som lovar mer då Inge B.Svärlig spårade runt om för Jenny Engfors. Lopp 2, 2140v: Jaakko...

Jeppekollen 2 maj

30 april 2024
Här kommer Jeåppekollen med tips till Bodentravets tävlingar 2 maj.  Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé! Helstekt pepparmarinerad oxfilé Örtbakad lax med skagensås Pepparsås XL pommes Fetaost och melonsallad Blandsallad Smör och...

Toppenkväll för Eriksson på Umåker!

27 april 2024
Sandra Eriksson hade en riktigt fin fredagskväll på Umåker med och kunde vända hem till Norrbotten med två segrar och två tredjeplatser i bagaget. Kvällens sportsliga höjdpunkt var Umåkermästaren med 80.000 kronor i förstapris. Sandra Eriksson...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago