Hoppa till innehållet
4 januari 2024

Tävlingar flyttas till måndag!

Det kan bli under -30 grader kallt i Boden på fredag kväll. Tävlingarna flyttas därför fram till måndag 8 januari, då det väntas bli betydligt mildare. ATG:s spelform V64 på fredag arrangeras i stället på norska banan Jarlsberg.

Den extrema kylan över Norrbotten förväntas vara kvar fram till helgen. Meteorologerna pratar om under -30 grader på fredag i Boden. I sådana kallgrader är det inte lämpligt att arrangera travtävlingar och därför kommer inte Bodentravet tävla på fredag kväll.

Men framåt söndag-måndag blir det betydligt mildare enligt prognoserna. Tävlingarna flyttas därför fram till måndag kväll, 8 januari med start kl 17:45.

- Vi ska alltid tänka på hästarnas och kuskarnas säkerhet i första hand. I Boden har vi arrangerat trav förr i temperaturer nedåt -25 grader. Men när det nu väntas bli betydligt kallare är det såklart inte aktuellt att genomföra några travtävlingar, säger Bodentravets chef David Zimmer.

Alla loppen flyttas i stället till måndag 8 januari, med första start kl 17:45. Då räknar SMHI med betydligt mildare väder i norr, nästan nollgradigt.

- Det är sällan det går att byta datum på befintliga travlopp, då både kuskar och tränare har planerat in andra tävlingar på andra banor. Men just den här gången gäller det bara ett par av kuskarna så därför kunde vi välja den här lösningen, säger Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson.

Hade det inte gått att flytta tävlingarna till Skellefteå eller Umåker på fredagen?

- Det väntas bli nästan lika kallt på de banorna. Dessutom kan det finnas risker med långa vägtransporter i extrema kallgrader. Så nej, det var inget alternativ att flytta tävlingarna geografiskt den här gången, förklarar Robert.

Några punkter att tänka på för de aktiva inför Boden måndag 8 januari:

  • Loppen körs i samma ordning som det var tänkt till fredagen, men starttiderna är ändrade. Lopp 1 startar kl 17:45.

  • Det kommer att vara möjligt att stryka hästar för transporthinder, utan att hästen drabbas av startförbud.

 

Spel hos ATG på fredagen – V64 på Jarlsberg

På fredag 5 januari blir det norska banan Jarlsberg som arrangerar alla sex V64-loppen. Spelstopp för V64 är 19:30.

 På måndagen arrangerar ATG spelformen V5 till Bodens tävlingar.


Fler nyheter

Sju segrar till Hemmalaget!

3 maj 2024
V64-kväll i strålande vårväder då slog Team Salmela till med en V64-dubbel till hemmalaget med en vässad Ulf Ohlsson i sulkyn. Dessutom fick se en comeback som lovar mer då Inge B.Svärlig spårade runt om för Jenny Engfors. Lopp 2, 2140v: Jaakko...

Jeppekollen 2 maj

30 april 2024
Här kommer Jeåppekollen med tips till Bodentravets tävlingar 2 maj.  Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé! Helstekt pepparmarinerad oxfilé Örtbakad lax med skagensås Pepparsås XL pommes Fetaost och melonsallad Blandsallad Smör och...

Toppenkväll för Eriksson på Umåker!

27 april 2024
Sandra Eriksson hade en riktigt fin fredagskväll på Umåker med och kunde vända hem till Norrbotten med två segrar och två tredjeplatser i bagaget. Kvällens sportsliga höjdpunkt var Umåkermästaren med 80.000 kronor i förstapris. Sandra Eriksson...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago