Hoppa till innehållet
30 oktober 2023

Toppfin sport när Hemmalaget briljerade !

Det bjöds på riviga race och fin sport när Bodentravet körde tävlingar under söndagen. Finalen av Bodentravets treåringssserie med 100.000 kronor i första pris gick till Sandra Eriksson och Kiwi Sisu (bilden).

Kiwi Sisu har inlett karriären lovande men segrarna har uteblivit. Nu slog treåringen till med sitt livs första seger och tajmingen kunde inte varit bättre. Sandra Eriksson körde till från start och kunde ta ledningen in mot den första svängen med favoriten Skorpa Ruda på utsidan. Det blev sedan tufft tempo på tillställningen men Kiwi Sisu kunde hålla undan före Salmelas Karamell Sisu och Maria Bodins Heiniken Bishop till segern vilket också innebar Sandras tredje inteckning i loppet som är inne på sitt femte år. Sandra hade en bra dag på jobbet och kunde även ta hem segern i montéloppet med montédebuterande Holy Moses Mearas som övertygade i disciplinen och blir intressant att följa i dessa sammanhang framöver.

Holy Moses Mearas

I tvååringsfinalen blev det en helt överlägsen seger för stortalangen Like Magic Sisu som av allt att döma går en ljus och spännande framtid till mötes. Mauri Jaara kunde köra efter behag och segertiden 1,18,8 var inget mått på hästens kapacitet . 75.000 kronor i förstapris! Dubbel till Stall Salmela blev det när stallkamraten Jamie Sisu rundande hela fältet trots bakspår och tillägg till en förkrossande överlägsen seger tillsammans med Kari Alapekkala.

Like Magic Sisu

Jamie Sisu

Ett annat löfte är Roger Nilssons kallblod Sjöli Morten som tog sin sjätte seger på 12 starter i år.  Sjöli Morten jobbade sig succesivt framåt från sitt tillägg och kunde sedan plocka ner ledaren och hålla undan för spurtande konkurrenter i en mycket tät slutstrid.

Sjöli Morten

Tävlingarna avslutades med att Josefin Beckman tränade Loveyouecus och Petter Lundberg ledde från start till mål.  Fick favoriten Devils Tongue på utsidan varvet kvar och när denna galopperade i utgången av slutsvängen blev det i stället fritt fram för Strong Caviar som liftat med i rygg. Men Loveyouecus ökade då farten och segern blev enkel.

Loveyouecus

 

Krister Söderholm tog en kuskseger dåhan elegant styrde in skälen Diamond Flight tränad av Janita Luttunen till seger i P21-loppet.

I övrigt noter vi att Ova A Lindqvist och Olly Håleryd fortsätter att pulvrisera motståndet och tog på nytt en överlägsen seger. Trots spår 12 över sprinterdistansen kunde Ova A ta över täten varvet från mål och var sedan ensamma på banan och kom i mål på fina 1.12,7/1640a.

Danneroekipaget Tåga Ryker med Ingvar Nyberg i sulkyn gjorde det den hårda vägen med tredjespår i 1400 meter. Gunilla Lindström tränar.

Mauri Jaara blev tog en dubbelseger genom att även vinna med egentränade Lapland Teno som ledde från start till mål.

 

Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Jeppekollen 2 maj

30 april 2024
Här kommer Jeåppekollen med tips till Bodentravets tävlingar 2 maj.  Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé! Helstekt pepparmarinerad oxfilé Örtbakad lax med skagensås Pepparsås XL pommes Fetaost och melonsallad Blandsallad Smör och...

Toppenkväll för Eriksson på Umåker!

27 april 2024
Sandra Eriksson hade en riktigt fin fredagskväll på Umåker med och kunde vända hem till Norrbotten med två segrar och två tredjeplatser i bagaget. Kvällens sportsliga höjdpunkt var Umåkermästaren med 80.000 kronor i förstapris. Sandra Eriksson...

Program 2 maj

26 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är på torsdag den 2 maj då vi kör huvudtävlingar med spel på V64. Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé med bland anat oxfile oxh lax för endast 195 kronor!   Här kan du ladda hem programmet : Boden 2 maj

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago