Hoppa till innehållet
19 oktober 2023

Bodentravet investerar i LED-belysning!

Nu är vi i gång! Bodentravet jättesatsar och har nu inlett arbete med att byta sin banbelysning till LED-teknik. Ett stort steg mot en mer ekonomisk hållbar, mer miljövänligt och mer tillgänglig travbana!

Men ni bytte ju nyss belysning? Är detta verkligen nödvändigt?

Ja, det är det! När Bodentravet satte upp sin banbelysning 2012 var det en toppmodern anläggning. Först i Sverige med så kallad HD belysning som senare fick stå modell för hur banbelysningen skulle se ut på storbanorna Solvalla, Åby, Jägersro och Bergsåker. Utan att överdriva kan man nog säga att Bodentravet inte varit där man är idag utan den investeringen.

Men som ni vet går teknikutvecklingen i en rasande fart. Elpriser och nätavgifter lika så. Därför är nu Bodentravet redo att ta nästa steg och det med en hel del uppsidor när vi investerar i en toppmodern LED-belysning av absolut högsta standard.

En LED-anläggning har en beräknad livslängd på 25-30 år. Bodentravet investerar nu drygt 7 miljoner kronor i den nya anläggningen. Den ekonomiska besparingen hamnar på knappt 1 miljon / år i sänkta nätavgifter, underhåll och elförbrukning. Vi har helt enkelt inte råd att inte göra denna investering som kan räknas hem på under 10 år!

Den nya energisparande LED-belysningen anses dessutom som mer miljövänlig eftersom lamporna drar betydligt mindre energi och Bodentravet kan räkna hem en energibesparing på drygt 70% årligen genom att byta till LED.

Det är en betydligt billigare drift med LED- belysning och det innebär även att Bodentravet kommer kunna erbjuda ökade möjligheter till elljusträning under de mörkare månaderna på året, en win-win för alla helt enkelt!

Bodenföretaget J&B El har fått förtroendet att installera den nya banbelysningen som förväntas vara på plats fullt ut innan december månad. Installationen kommer att pågå fortlöpande och för att klara av tävlingsuppdraget byta den gamla belysningen ut mot den nya succesivt.  Från Bodentravets sida har Eltech IQ med Thomas Palmér i spetsen anlitats som konsult. Thomas Palmér var i högsta grad inblandad vid förra bytet av banbelysning och känner till anläggningen och förutsättningarna mycket väl.

”Byte av belysningen har inletts denna vecka och kommer att arbetet kommer att pågå till november månads utgång. Det kan förkomma störningar för träning i anslutning till detta. Vi ber er ha överseende med detta under denna begränsade period och hoppas att de störningarna blir så små som möjligt. Störningar meddelas på Facebook sidan Boden Info & Anläggning och ni kan även ringa eller smsa undertecknad för banans status. David Zimmer 070-880 24 39


Fler nyheter

Toppenkväll för Eriksson på Umåker!

27 april 2024
Sandra Eriksson hade en riktigt fin fredagskväll på Umåker med och kunde vända hem till Norrbotten med två segrar och två tredjeplatser i bagaget. Kvällens sportsliga höjdpunkt var Umåkermästaren med 80.000 kronor i förstapris. Sandra Eriksson...

Program 2 maj

26 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är på torsdag den 2 maj då vi kör huvudtävlingar med spel på V64. Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé med bland anat oxfile oxh lax för endast 195 kronor!   Här kan du ladda hem programmet : Boden 2 maj

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago