Hoppa till innehållet
9 oktober 2023

Hemmaseger på V75 och favoritseger i Scandal Plays Minne

Det var både folkligt och festligt när Bodentravet dukade upp till Oktoberfest med STL och V75. Publiken bjöds på toppenfin travsport och härlig oktoberfeststämning i totohallen.

För första gången någonsin var Bodentravet värd för STL-tävlingar i oktober. Under parollen Oktoberfest var det festligheter med härlig stämning i totohallen kombinerat med fin sport. Hemmaseger inom V75-spelet i form av Stall Salmelas Jamie Sisu. I huvudloppet, Scandal Plays Minne blev det favoritseger genom Rome Pays Off och Daniel Wäjersten.

Stall Salmelas Jamie Sisu är en jättetallang! På tio starter har fyraåringen inte har han inte varit sämre än tvåa med ett undantag och nu blev det full pott med seger i klass II-försöket. Trots en resa utvändigt om ledaren loppet igenom var Jamie Sisu mer eller mindre ensam på banan och kom i mål på 1.13,0/1640a. Två i mål var en annan Bodenhäst, nämligen Jens N.Both tränad av Kicki Axelsson från Sikfors.

Jamie Sisu

Det var mycket nära hemmaseger redan i V75-1 när Sandra Eriksson och King Of Djazz svarade för ett jättelopp med dryga spår runt slutsvängen. Men precis före mål fick hemmahästen se sig passerad av en smygkörd Load Master och Erik Adielsson.

I huvudloppet Scandal Plays minne som också var gulddivisionen blev det favoritseger när Daniel Wäjersten och Rome Pays Off ledde från start till mål. Här tar vi med oss en stark hemmaprestation av Stall Salmelas Hector Sisu som Kari Alapekkala lotsade in till en andraplats.

Rome Pays Off

 

Även i silverdivisionen såg vi fina hemmaprestationer. Bakom segrande Laradja Vrijthout såg vi fina slutspurter av Stall Salmelas Idomenio Sisu och Tilda Wahlbergs The Bald Eagle som var tvåa respektive trea i mål.

Före V75-spelet drog igång så inledde hemmalaget starkt. Jenny Engfors var helt överlägen i montéloppet med Stall Hanna Olofssons Lennart Sjöhammar. Tommy Nyberg-tränade Solstorm svarade för en rykande avslutning och kunde sätta nosen först i en tight upploppsstrid för Mika Forss och Roger Nilsson ledde från start till mål med Galant Ima i 100.000 kronors loppet.

Lennart Sjöhammar

 

Stjärnstorm

 

Galant Ima

En fin tävlingsdag avslutades sedan med att Hanna Olofsson körde till ledningen med One Mor LA för att sedan dra undan till ohotad seger.

One More LA

 

Foton: Carina Olofsson


Fler nyheter

Toppenkväll för Eriksson på Umåker!

27 april 2024
Sandra Eriksson hade en riktigt fin fredagskväll på Umåker med och kunde vända hem till Norrbotten med två segrar och två tredjeplatser i bagaget. Kvällens sportsliga höjdpunkt var Umåkermästaren med 80.000 kronor i förstapris. Sandra Eriksson...

Program 2 maj

26 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är på torsdag den 2 maj då vi kör huvudtävlingar med spel på V64. Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé med bland anat oxfile oxh lax för endast 195 kronor!   Här kan du ladda hem programmet : Boden 2 maj

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago