Hoppa till innehållet
25 juli 2023

Salmela tillbaka i Boden: ”Känns nästan overkligt”

Seger i miljonloppet på världsrekordtid – nu är Bodentravets Petri Salmela tillbaka i vardagen. Men minnena består efter söndagens triumf på Axevalla travbana.
– Det känns nästan overkligt. Normalt sett händer det kanske en gång i livet, säger 59-åringen.

Nu har Petri Salmela landat i vardagen. Under tisdagen stod snabbjobb på schemat på Bodentravet.
Två dagar tidigare segrade stallets stjärna Joy Sisu i Stochampionatet och drog in 2,5 miljoner kronor inklusive försökssegern till ägarna.
– Det känns nästan overkligt. Alla förstår hur hårt jobb som ligger bakom det hela, säger Petri Salmela och fortsätter:
– När man lugnat sig lite är det bara att försöka njuta. Normalt sett händer det kanske en gång i livet.
Hur gick dina tankar varvet från mål när Joviality drog med Erik Adielsson och Mika Forss hakade på i rygg med Joy Sisu och ni fick ett par längder till ekipagen bakom er?
– Det såg nästan för bra ut. Tempot för oss var helt perfekt. En snabb öppning 200–300 meter, sedan 1.16–17-tempo ganska länge. När de ropade ut att första 2 000 metrarna gick på 1.12.9 fick jag en snabb feeling, kan hon gå i det tempot? Men 400 meter före mål såg det återigen nästan för bra ut och jag vågade knappt titta.
– Hennes bästa egenskap är en grundfin kapacitet och hon har visat många gånger att hon kan gå i 1.10-tempo sista varvet och det är inte många fyraåriga ston som gör det. Nu behöver ingen spekulera mer när hon sprungit på nytt världsrekord (1.12,3a 2640 meter). Det finns en enorm kapacitet i henne.
Vad tänkte du in på upploppet när Forss vek ut i andraspår och körde?
– Sista 300 metrarna minns jag nästan ingenting av förutom sista 80 när Mika lät henne jogga över mållinjen och kastade pisken. Det är så mycket adrenalin i kroppen.
Hur firade ni?
– Jag körde bilen till Stockholm. Vi värmde utebastun och tog något glas vin. Inte så mycket, men man hinner inte fira så mycket. Jag satt på första planet på måndag upp till Norrland och gjorde en del kontorsjobb varvat med simjobb med hästarna. Och i dag snabbjobb i Boden. Livet rullar helt normalt.


Fler nyheter

Jeppekollen 2 maj

30 april 2024
Här kommer Jeåppekollen med tips till Bodentravets tävlingar 2 maj.  Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé! Helstekt pepparmarinerad oxfilé Örtbakad lax med skagensås Pepparsås XL pommes Fetaost och melonsallad Blandsallad Smör och...

Toppenkväll för Eriksson på Umåker!

27 april 2024
Sandra Eriksson hade en riktigt fin fredagskväll på Umåker med och kunde vända hem till Norrbotten med två segrar och två tredjeplatser i bagaget. Kvällens sportsliga höjdpunkt var Umåkermästaren med 80.000 kronor i förstapris. Sandra Eriksson...

Program 2 maj

26 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är på torsdag den 2 maj då vi kör huvudtävlingar med spel på V64. Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé med bland anat oxfile oxh lax för endast 195 kronor!   Här kan du ladda hem programmet : Boden 2 maj

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago