Hoppa till innehållet
14 juli 2023

Toppsport med sju hemmasegrar!

Det blev en riktigt fin kväll för hemmalaget som tog sju segrar och en rejäl bit av den fina priskakan som Bodentravet erbjöd under torsdagskvällen!

Mats Rånlund gav sig själv en fin födelsedagen på 73-årsdagen när han tog sin fösta kuskseger sedan -92 på sin hemmabana. Debutanten Von Lloyd (e.Nuncio) fick en lugn start och styrdes sedan fram utvändigt ledaren som han enkelt plockade ner på upploppet och sedan försvarade sig storstilat upploppet ner.

Att det var en tävlingsdag med höjda prispengar märktes inte bara på att det stort intresse för att vara med i loppen utan publiken bjöds även på riktigt fin sport och många täta upploppsstrider.

Stall Salmelas Lapland Iceman visade att han trivs alldeles ypperligt med att springa i ledningen och Mika Forss kunde säkert måtta in en säker seger.

Vilma Villi jobbar som hästskötare i Stall Salmela och tränar och äger själv Yankee Blue som har gått en ny sommar tillmötes i norr. Nu kom andra raka segern efter att körande Mika Forss avancerat till täten på första långsidan. Ryckte åt sig ett par längders ledning in på upploppet och närmare än så kom aldrig jagande konkurrenter.

Spets och slut blev det i högsta klassen för Marvelous, tränad av Benka Källsenius. Mauri Jaara körde till ledningen och sedan var det mer eller mindre spel mot ett mål för 10-åringen.

Roger Nilsson har haft en fin sommar och lämnade inte banan segerlös denna gång heller. Maroon Five fick ett riktigt smörlopp som tre på innerspår som blev andra par utvändigt på sista långsidan. Men det såg väldigt långt fram till ledaren som hade rykt åt sig några längders ledning runt slutkurvan. In på upploppet flög dock Maroon Five fram och slungade sig till seger i sista stegen.

Tät slutstrid även i montéloppet där Jenny Engfors hade långt fram med stall Hanna Olofssons nyförvärv Lennart Sjöhammar som dock levererade en snabb kurva och ett ännu snabbare upplopp till knapp seger.

Kvällen inleddes med att Lars Marklund lotsade fram sin Glace Au Four till en säker seger efter att ha serverats en fin resa i andraspår bet spurten effektivt över upploppet.

 

 

 Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Jeppekollen 2 maj

30 april 2024
Här kommer Jeåppekollen med tips till Bodentravets tävlingar 2 maj.  Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé! Helstekt pepparmarinerad oxfilé Örtbakad lax med skagensås Pepparsås XL pommes Fetaost och melonsallad Blandsallad Smör och...

Toppenkväll för Eriksson på Umåker!

27 april 2024
Sandra Eriksson hade en riktigt fin fredagskväll på Umåker med och kunde vända hem till Norrbotten med två segrar och två tredjeplatser i bagaget. Kvällens sportsliga höjdpunkt var Umåkermästaren med 80.000 kronor i förstapris. Sandra Eriksson...

Program 2 maj

26 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är på torsdag den 2 maj då vi kör huvudtävlingar med spel på V64. Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé med bland anat oxfile oxh lax för endast 195 kronor!   Här kan du ladda hem programmet : Boden 2 maj

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago