Hoppa till innehållet
30 maj 2023

Välkommen Just Believe!

Norrbottens Stora Pris blir ytterligare en attraktion rikare! Den australiensiska stjärnan Just Believe har meddelat klartecken för start i miljonloppet 17 juni på Bodentravet!

Elitloppet blev inte vad tränaren Jess Tubbs eller skötaren/kusken Greg Sugars hade hoppats på då en snöplig galopp i försöket grusade alla förhoppningar. Men hästen imponerade på många och visade att han hävdar sig väl i skandinavisk konkurrens.

Nu laddar kretsen bakom hästen om och tar sikte mot norr för nya nappatag mot världseliten.
- Kusken Greg Sugars var enormt besviken efter elitloppsförsöket. Han hade gott om krafter sparade när galoppen kom och hade siktet inställt på en finalplats. Deras spontana känsla efteråt var att åka raka vägen hem men när det fått smälta prestationen har man i stället kommit fram till att göra flera starter i Sverige när hästen visat att han duger så pass bra, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla.

Planen är att Just Believe nu startar i Jämtlands Stora Pris och sedan gör resan upp till Boden för Midnattstravet och Norrbottens Stora Pris.

- Enormt kul att få hälsa Just Believe och Greg Sugars välkomna till Bodentravet. Jag tycker hästen såg jättefin ut på Solvalla och det ska verkligen bli spännande att se honom i Norrbottens Stora Pris där det är 2140 meter.. Att ha australiensiskt deltagande på Sveriges nordligaste travbana kittlar verkligen travlökarna och betyder mycket för oss som arrangörer.

Sedan tidigare har Daniel Redén meddelat att det blir start i Norrbottens Stora Pris med hans stjärna Francesco Zet


Fler nyheter

Sju segrar till Hemmalaget!

3 maj 2024
V64-kväll i strålande vårväder då slog Team Salmela till med en V64-dubbel till hemmalaget med en vässad Ulf Ohlsson i sulkyn. Dessutom fick se en comeback som lovar mer då Inge B.Svärlig spårade runt om för Jenny Engfors. Lopp 2, 2140v: Jaakko...

Jeppekollen 2 maj

30 april 2024
Här kommer Jeåppekollen med tips till Bodentravets tävlingar 2 maj.  Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé! Helstekt pepparmarinerad oxfilé Örtbakad lax med skagensås Pepparsås XL pommes Fetaost och melonsallad Blandsallad Smör och...

Toppenkväll för Eriksson på Umåker!

27 april 2024
Sandra Eriksson hade en riktigt fin fredagskväll på Umåker med och kunde vända hem till Norrbotten med två segrar och två tredjeplatser i bagaget. Kvällens sportsliga höjdpunkt var Umåkermästaren med 80.000 kronor i förstapris. Sandra Eriksson...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago