Hoppa till innehållet
16 maj 2023

Maybach mot Elitloppshelgen!

Amatörtränaren från Boden slog till under jackpotlördagen på Umåker. Och nu siktas Maybach W.F. mot finalerna under Elitloppshelgen på Solvalla i slutet av maj.

Maybach W.F. var tippad som tredjehandsfavorit i den inledande V75-omgången på Umåker i lördags. Förhandssnacket stod mellan Chestnut med Örjan Kihlström och favoriten Chitchat med Daniel Wäjersten.


Men Bodenamatören Madelene Wikstén gjorde ingen besviken när de selade ut den amatörtränade femåringen, som i fjol slutade fyra i derbykvalet i Malmö. Ove A Lindqvist styrde omgående till ledningen från bricka 1 och höll den hela vägen över 2640 meter voltstart. 110 000 kronor in i segercheck och 10:e segern på 28 starter var ett faktum.
Men allt har inte varit en dans på rosor – i slutet av 2022 började Stall W.F. lägga korten på bordet och söka efter felet.
– Han lät som en perkulator i halsen i derbykvalet, men slutade ändå fyra. Likadant i säsongsavslutningen på Solänget, säger Madelene Wikstén.


Valacken lider av allergi mot kvalster. Resor kan därför bli ett problem ifall det ligger kvar rester av spån och hö i en fuktig miljö i transporten.
– Nu är han behandlad och har fått allergimedicin i vintras, men det är karenstid på den så vi får tänka oss för.
Hur gör ni i stallmiljön?
– Han kommer bara in och äter i boxen och går sen mestadels ute. Vi sopar inte när han står i boxen och försöker hålla rent och fräscht i transporten.

Segern på Umåker gav mersmak. Nu siktar Madelene Wikstén, 40, mot stjärnorna under finalerna på Solvalla i slutet av maj. Elitloppshelgen med allt vad det innebär.
– På förhand tyckte jag inte att han var sämre än någon av de andra i lördags och det visade han också i loppet. Han är travsäker i voltstart och nu vill vi testa honom i finalen. Vi matchade Maybach W.F. mot de bästa inför derbykvalet och vi tror att han är redo för det här.


Du har ändå en hyfsad erfarenhet, hur var känslan när ni vann i lördags?
– Att ha fött upp, kört in och tagit en egen häst hela vägen till seger på V75 slår allt. Det går inte att beskriva.


Lycka till med förberedelserna inför Elitloppshelgen (26–28 maj).
– Tack.

 

Fakta
Maybach W.F.
Ålder: 5 år
Kön: Valack
Ägare: Stall WF, Boden
Resultat: 28 starter – 10–8–2
Startprissumma: 787 500 kr
Aktuell: För finalerna under Elitloppshelgen 26–28 maj

Bild: Jenny Rehnman/ TR Media


Fler nyheter

Sju segrar till Hemmalaget!

3 maj 2024
V64-kväll i strålande vårväder då slog Team Salmela till med en V64-dubbel till hemmalaget med en vässad Ulf Ohlsson i sulkyn. Dessutom fick se en comeback som lovar mer då Inge B.Svärlig spårade runt om för Jenny Engfors. Lopp 2, 2140v: Jaakko...

Jeppekollen 2 maj

30 april 2024
Här kommer Jeåppekollen med tips till Bodentravets tävlingar 2 maj.  Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé! Helstekt pepparmarinerad oxfilé Örtbakad lax med skagensås Pepparsås XL pommes Fetaost och melonsallad Blandsallad Smör och...

Toppenkväll för Eriksson på Umåker!

27 april 2024
Sandra Eriksson hade en riktigt fin fredagskväll på Umåker med och kunde vända hem till Norrbotten med två segrar och två tredjeplatser i bagaget. Kvällens sportsliga höjdpunkt var Umåkermästaren med 80.000 kronor i förstapris. Sandra Eriksson...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago