Hoppa till innehållet
16 februari 2023

Hattrick till Team Salmela på lunchtravet

Team Salmela bjöd på ett hattrick på hemmabanan under torsdagens lunchtrav. Och för att fullborda trippeln klev chefen Petri Salmela själv upp i sulkyn.

Team Salmela visade en stark formkurva under torsdagens lunchtrav på Bodentravet. Först tog Helan (2,29) sin första seger i lopp 2 med Mika Fors vid tömmarna i den åttonde starten. Segermarginalen blev rejäl utan direkt motstånd.
Sen var det dags för Antero Heinonen att spåra hela vägen runt med Lapland Iceman (3,38) från spår 5. Sandra Eriksson med Laurentius Valiant uppvaktade på upploppet, men tappade travet sista biten och slutade tvåa.
I mål var det en nöjd Heinonen med Lapland Iceman som segrade senast 24 november.
– Han svarade bra och har absolut visat fin form på sistone, säger kusken och skötaren Antero Heinonen hos Team Salmela.

I lopp 5 avlöste galopperna varandra, men till slut stod Jaqueline Sisu som segrare med stallchefen Petri Salmela vid tömmarna. Stallets tredje seger för dagen och ett fullbordat hattrick.

Jag har gjort segerintervjuer i snart 30 år och kan inte komma ihåg att jag gjort en segerintervju med dig som kusk säger travbanechefen David Zimmer?
– (skratt) Jag är jättegammal, men det stämmer nog att du inte har gjort det. Naturligtvis är det jätteroligt att vinna. Mika (Forss) sa senast att den inte kan gå snabbare än 1.23 så jag var tvungen att prova och det gick, säger Petri Salmela, 59, efter segern med Jaqueline Sisu i lopp 5.

Sandra Eriksson styrde Västerbo Lacamilla till sin första seger sen i april 2022 och blott karriärens andra i lopp 6. Det blev hårt i mål, men ekipaget segrade med ett huvud före Jens Eriksson och Soccerbox.

Amatören och is-maskinsföraren Henrik Näsvall stängde lunchtravet med den femte hemmasegern efter en fin styrning och ett sylvasst upplopp med Madelene Wiksténs Weasel W.F (51,25), som skrällde rejält och såg till att ingen hittade rätt rad till fem rätt på V5:an.

 

Kom ihåg Ladies Night på Bodentravet, fredag 24 februari med V64-kväll. Mer info på bodentravet.com.

 

Övriga lopp.

Lopp 1: Chrissies Symphony – Niko Jokela (3,56)

Lopp 4: Dante Godiva –  Micael Melander (28,55)

Lopp 7: M.P.Domino – John Östman (1,53)

 

Spelet

V4-raden: 2–7–5–8
Omsättning: 1 563 599 kronor
Utdelning: 2 956 kr
Antal system: 35 954 st

 

LD: 5–8
Odds: 93,39
Omsättning: 755 419 kr

 

V5-raden: 8–3–6–5–7
Omsättning: 461 053 kr
Utdelning: 2 404 kr (utdelning på 4 rätt).
Antal system: 11 917 st


Fler nyheter

Toppenkväll för Eriksson på Umåker!

27 april 2024
Sandra Eriksson hade en riktigt fin fredagskväll på Umåker med och kunde vända hem till Norrbotten med två segrar och två tredjeplatser i bagaget. Kvällens sportsliga höjdpunkt var Umåkermästaren med 80.000 kronor i förstapris. Sandra Eriksson...

Program 2 maj

26 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är på torsdag den 2 maj då vi kör huvudtävlingar med spel på V64. Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé med bland anat oxfile oxh lax för endast 195 kronor!   Här kan du ladda hem programmet : Boden 2 maj

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago