Hoppa till innehållet
Första ponnytravdagen på evigheter
2 juni 2021

Första ponnytravdagen på evigheter

Solig dag och blanka hästar under elitloppshelgen på Solvalla och en identisk dag på Bodentravet, undantaget att ponnyer äntra Bodentravets bana. Efter ett år med tuffa restriktioner fick vi äntligen arrangera tävlingar för ponnyer igen, visserligen med ponnyer från kommunerna Umeå, Skellefteå och Boden, men glada ekipage för det.

Från travskolan hade vi fem hästar ut och det resulterade bland annat i två vinster.

Hippotekets Quinoa, 5 år. Startade i första loppet och fick efter ett halvvarv ta över ledningen, och där satt de säkert till mållinjen var passerad. Det innebar inte bara att ”Noa” tog sin första seger utan Alva Alamäki fick ta hem sin första vinst i karriären och inte den sista heller. I samma lopp startade Stenbydal’s Bonzaj med debutanten Vilma Thun Nenzén, de gjorde ett bra lopp tillsammans. Astrid Andersson och hennes ponny, Gransjöns kalufsen fick i samma lopp medverka i sitt första ponnylopp tillsammans, fint iordningställt trots att det inte räckte till någon placering denna gång.

Travskolans före detta häst Stenbydal´s Enjoy och hans nya ägare Stella Bergström fick efter lång tids frånvaro från tävlingsovalen tävla, och på vilket sätt. Sprang till ett nytt rekord på 2.27,6, vilket resulterar i en sänkning på 13,2 sekunder, och slutplaceringen blev en andraplats. Hans nya ägare/kusk Stella gjorde även sin första start inom ponnytravet.

Camilla Olssons nyförvärv Stenbydal´s moncheri deltog i loppet, en fin märr som Camilla tränat på bra under vintern. Finns mycket i henne som med tiden blir bättre och bättre.

Hermanlo och Linneá West kämpade på i det tredje loppet, fin inställning på häst och kusk. 2.15,1 var tiden i mål, och det väntas mer roligt i sommar med detta ekipage.

Solklintens Fox och Clara Lundquist hade med säkerhet vaknat på rätt sida idag, efter ett utdraget fält mest hela loppet ringde upploppsklockan och den rutinerade ponnyn Fox har full koll på när det gäller att ta i lite extra. Clara styrde ut honom i tredjespår och efter en häftig upploppsduell passerade de mållinjen först. Mycket fin prestation!

Övriga av travskolans hästar i det loppet. -  Emmeros Alert tillsammans med Amanda Rönnbäck, Hippotekets quinoa och Alva alamäki och Stenbydals Bonzaj med Vilma Thun Nenzen.

 

Alla lopp hittar ni på bodentravets youtube kanal!

 

Det gick inte att ta för hackor att alla deltagande hästar har förberetts väl under tiden tävlandet pausades. Lopp 2 vanns av Rapunzel och Neela Larsson. Lopp 3 vanns av Lau och Elsa Nystedt! Stort Grattis!

 

På återseende! 


Fler nyheter

Höstlig tävlingsdag i Skellefteå

22 september 2021
I helgen arrangerades det tävlingar på Skellefteåtravet för ponnyer, sommaren gick väldigt fort och nu står hösten intill oss och kan erbjuda den...

Piteåtränare fick ta sin första tränar/kusk seger!

1 september 2021
  Det valkades ponnytravtävlingar i Skellefteå, och visst hittar vi framskjutna placeringar på Bodenkuskar/tränare. Bland annat fick Stella...

Varm ponnydag i Lycksele

9 juli 2021
Den årliga Lyckselevistelsen har ägt rum, väldigt hög temperatur i luften men tur de tvåbenta blev bjuden på vätskeersättning och vatten och de...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago