Hoppa till innehållet
Seger för Hermanlo
21 september 2020

Seger för Hermanlo

Grannbanan Skellefteåtravet bjöd på en heldag med ponnytrav under söndagen, där flera av Bodens ponnyekipage var med och tävlade. 

För travskolans hästar och kuskar var det en lyckad dag, när de tillsammans fick med sig med en seger och två tredjeplaceringar. 

Hermanlo och Linnéa West jagade ikapp de framförvarande hästarna och fick ta över ledningen efter ca 800m, sedan var segern given när han bara gled ifrån och vann med 4 längder. Roligt att det äntligen ger utdelning i tävlingssammanhang och inte bara i träning för bestämda ”Herman”.

Solklintens Fox fick sitta ifred i ledningen under loppets gång till det valkades upplopp där han fick press utvändigt av två segervana ponnyer, han stred in i det sista och även kusken Camilla Olsson vilket var kul att se. Han slutade trea!

Stenbydals Bonzaj visade än en gång att polletten har trillat ner på riktigt i tävlingssammanhang. Han tog snabbt ikapp de framförvarande hästarna med vilja, och slutade på en tredjeplacering tillsammans med Amanda Rönnbäck. Gullsmyras Fräck och Rebecca Nordendahl var med i samma lopp och fick efter en upploppsduell kamma hem andraplatsen. I samma lopp startade även travskolans Hippotekets Quinoa och Alva Alamäki som möjligen matchades lite tufft, men ärliga ”Noa” fick springa på i sitt tempo utan några felsteg, vilket förmodligen gynnar henne för framtida tävlingar.

Förövrigt visar fortfarande Eimi tallgren och Vindile att formen är på topp genom att sluta tvåa samt trea i respektive lopp. Kul!

Kuskarna och skötarna till Emmeros alert, Clara Lundquist och Alvin Lundberg kämpar på tappert med Alert trots hans olater under loppens gång. Heja!  Sandra Eitzenberger deltog under tävlingsdagen med sin Lexie´sgoldendream som visades upp i en fin stil men räckte inte denna gång till någon placering.

Tävlingssäsongen börjar lida mot sitt slut, men vi hoppas att våra aktiva hinner med någon tävlingsdag till innan säsonguppehåll.


Fler nyheter

Varm höstdag med ponnytävlingar

14 september 2020
En ponnyheldag i samband med höstens färger ägde rum under helgen, en lördag med 6 lopp totalt stod på schemat. Häftiga upploppsdueller, överlägsna...

Ponnyheldag på hemmaplan

10 augusti 2020
Heldag på hemmaplan!   En sommar börjar vandra mot sitt slut, men en heldag i Boden har ägt rum och vi hade många fantastiska prestationer både på...

8-åriga Alva blev tvåa i tävlingsdebuten

20 juli 2020
Alva Alamäki, 8 år, gjorde debut under Skellefteås ponnytrav i söndags. Och slog till med en fin andraplats tillsammans med ponnyn Stenbydal´s...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago