Hoppa till innehållet
Varm höstdag med ponnytävlingar
14 september 2020

Varm höstdag med ponnytävlingar

En ponnyheldag i samband med höstens färger ägde rum under helgen, en lördag med 6 lopp totalt stod på schemat. Häftiga upploppsdueller, överlägsna segrar men framförallt glada deltagare är en kort sammanfattning av lördagens tävlingar. Fina hästar visades upp och det är otroligt roligt att arrangera ponnytravtävlingar när det sprids sådan glädje bland de aktiva.

Det var en dag som bjöd på många härliga leenden och som faktiskt även gav två av bodens ekipage deras första segrar, fantastiskt!

Clara Lundquist har varit skötare på travskolan sedan några år tillbaka, fick efter en lång väntan ta sin första seger tillsammans med travskolehästen Stenbydal´s Bonzaj. Clara själv var överlycklig men även en stor glädje för skötarna Amanda Rönnbäck och Vilma Thun Nenzen i vinnarcirkeln.

Eimi Tallgren och hennes Vindile har kämpat på i många år, efter diverse skadebekymmer fick de för första gången i karriären sätta nosen först tillsammans. Eimi och kretsen kring hästen var minst sagt lycklig!

Rebecka Nordendahl och Gullsmyras fräck är vana att vara först över mållinjen, däremot så fick de spräcka segernollan för detta år i det fjärde loppet på ett mycket fint sätt!

Sandra Eitzenberger och LexieGoldenDream åkte hem med en fin tredjeplacering efter en resa i tredjespår och den sista etappen av loppet sitta i ledningen, där satt de i lugn och ro in till de sista  innan två hästar hann förbi. Spännande upploppsduell!

Alvin Lundberg är en återkommande skötare på travskolan i Boden, som denna tävlingsdag slutade 3:a tillsammans med Emmeros Alert. Vilket resulterar i Alvins första placering, kul!

 

I övrigt tävlade Hippotekets Quinoa med skötaren och kusken Alva Alamäki, Alva serverade ett fint lopp till Quinoa, som inom kort kommer sätta nosen först. Hermanlo och Linnéa West fick en dålig start på dagen när Hermans nerver tog över, till nästa lopp visade han dock en markant skillnad på inställningen, kusken var nöjd efter den stora förändringen och i dagsläget är det huvudsaken. Solklintens Fox galoppera snöpligt som tvåa och blev dessvärre diskad, hästen såg fin ut och skötaren Camilla har gjort ett fint jobb med honom. Även Stenbydals Bonzaj galoppera bort en fin placering, men trav är trav och det kommer fler lopp!

 


Fler nyheter

Seger för Hermanlo

21 september 2020
Grannbanan Skellefteåtravet bjöd på en heldag med ponnytrav under söndagen, där flera av Bodens ponnyekipage var med och tävlade.  För travskolans...

Ponnyheldag på hemmaplan

10 augusti 2020
Heldag på hemmaplan!   En sommar börjar vandra mot sitt slut, men en heldag i Boden har ägt rum och vi hade många fantastiska prestationer både på...

8-åriga Alva blev tvåa i tävlingsdebuten

20 juli 2020
Alva Alamäki, 8 år, gjorde debut under Skellefteås ponnytrav i söndags. Och slog till med en fin andraplats tillsammans med ponnyn Stenbydal´s...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago