Hoppa till innehållet
17 september 2019

Ponnytävlingar

I fredags bjöd vår grannbana Skellefteåtravet på travtävlingar. Vi från Bodens travskola hade minst sagt tävlingssugna kuskar, tre debuterande kuskar som längtat efter att äntra tävlingsovalen i många månader nu.

Som nybliven kusk finns det mycket att lära sig runt en tävlingsdag, inte bara rutiner och loppkörningen utan fokuset och det som händer inombords är också viktigt att tackla rätt. Det kan man inte förvänta sig att man får på en gång heller.

Men för våra tre debuterande kuskar verkade detta inte vara något problem, de visade en inställning och koncentration som inte var förgäves. Ida Unström, Camilla Olsson och Linnéa West var de kuskarna som nu förmodligen är fäst vid loppkörning efter helgens resultat. Emmeros Alert blev 2:a med Ida i vagnen, Solklintens Fox blev 3:a med Camilla och Mattinata drog på sig en snöplig galopp från ett fin position. Men hur som, vi är ett team och gläds över stallets prestationer.

Näst sista uttagningsloppet avgjordes denna dag också. Talang II och Amalia Larsson har verkligen visat att de hör hemma i det stora ponnyloppet på Bodentravet den 15 juni när de nu för andra gången tagit hem uttagningsloppen. Stort Grattis!
 Bodenhästen Rezit visade sig vara i sin gamla form igen, precis när han hade kopplat greppet på den ledande hästen så flög han rätt upp och tappade massor med längder. Men hans vinnarskalle är inte att ta för hackor, han spurtade hem en tredjeplacering.

 

Hästar som kvalificerat sig till Lilla Norrbottens Stora Pris:

  • Talang II / Tackat Ja!
  • Vizzard Wee
  • Farmens Elit
  • Tolängas Money
  • Slätthans Ritzy

Fler nyheter

Kvallopp

14 oktober 2019
Nu har vår travskolehäst Ripasso kvalat och är redo för kommande uppgifter, Lizelle Ridderström har gjort sin första aktivitet i samband med...

Nyexaminerad montéryttare

14 oktober 2019
Att vi behöver fler montéryttare är ett faktum. Därav är vi otroligt stolta och glada över att kunna presentera Emelie Luthström som rider för...

HÖSTLOV = HÄSTLOV

9 oktober 2019
Det närmar sig höstlov för alla skolbarn men vi på travskolan håller fortfarande dörrarna öppna. Vi hoppas att få se allt ifrån nya till välkända...

På gång

24 okt, kl. 18:30-22:00
Kvällstrav
31 okt, kl. 18:25-22:00
Kvällstrav - bredd
5 nov, kl. 18:30-22:00
Kvällstrav
15 nov, kl. 12:45-15:00
Lunchtrav

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago