Hoppa till innehållet
Informationsbrev
17 september 2019

Informationsbrev

Det är vår i luften och det betyder att hästarna piggnar till, hovarna växer i en rasande fart, pälsen byts ut och runt travskolan satsas det mer än aldrig förr!

Licenstagare

Nu då våren står i antågande och blommorna väntar på att knoppas, så växer även nya ponnykuskar fram. Vi på travskolan arbetar aktivt för att främja travsporten, och genom våra licensutbildningar så hoppas vi få vara med och lära upp framtidens proffskuskar. Intresset för ponnytrav har ökat markant de senaste åren och i år har vi hela 7(!) tappra krigare som längtar efter att få äntra travovalen. Det finns ett stort hästintresse hos våra ungdomar, med en och annan vinnarskalle som gärna vill vara först över mållinjen. Det är med glädje som vi ledare åker till travskolan på söndagar för att se våra duktiga ungdomar utvecklas och lära sig allt vad det innebär att vara kusk.

Med hjälp av travskolans ponnyer hoppas vi att samtliga ska få ge sig ut i hetluften under sommaren. För att få ta ut en ponnylicens krävs tio godkända licenslopp, och därefter ett godkänt teoriprov. Något som vi hoppas att de alla har pluggat hårt inför. Det är med spänning, och en aning stolthet som vi längtar efter att få släppa ut våra duktiga ungdomar på tävlingsbanan, och förhoppningsvis skörda fina framgångar.

Vi hoppas vi ses på travovalen inom en snar framtid!

/ Linnéa Larsson och Eimi Tallgren

Här har vi travsportens förhoppningar på Bodentravet, förväntningar och förhoppningar. Bodentravet har nått höjder i den bemärkelsen att rekrytera fler till sporten, i alla fall för första gången på många år. När vi i dagsläget har framtidshopp på både ponnysidan och från storhästlicensutbildningen. Sammanlagt är det sju stycken som tar licens för ponnytrav, därefter har vi den starka siffan 9 stycken som satsar på licensutbildningen för stor häst. Att det händer saker 2019, ja det kan vi fastslå. Känslan är att vi har Bodentravets framtid i provloppen!

Storhästlicensutbildning: 9 stycken
Ponnylicensutbildning: 7st

Nytt på travskolan

I samma stund som travskolan växer ansåg vi att det ligger perfekt i tiden att börja byta ut våra travskolehästar. Det är viktiga parametrar i en ungdomssatsning som även var på tiden att göras. Vi startade processen med att investera en ny shetlandsponny, det blev fyraåriga hingsten Stenbydal´s Bonzaj. ”Bosse” har startat 7 gånger, vunnit två av dem. Det ska bli mycket intressant och se vilka avtryck denna herre kommer att ge oss på Bodens travskola.

Kort därefter lämnade vår trogna travskoleponny Turbo oss. Han har fått ett nytt hem och det känner vi oss glada över. Turbo är 17 år, och hängt med i många år hos oss. Han har varit på travskolan sedan 2011, och i just den meningen kände vi att Turbo var värd att pensioneras. sedan när travskolan ständigt växer kände vi att det var en bra tid att börja förnya/byta ut ponnyer.  Han ska bli pensionär på heltid och med sin härliga personlighet gynna någon annans dagar. Vi önskar turbo och hans nya ägare all lycka!

Tävlingsglada Rezit ligger ute på annons, vi känner att han bör hamna på ett ställe där han får all tid som finns veckans alla dygn. I höstas fick han en spark på ett ben, prognosen ser i dagsläget mycket bra ut. Han tränas upp för tävling, och målet är att starta honom i maj/juni. Vi kommer absolut inte skynda på någon försäljning, utan vi tränar på som vanligt och kanske till och med hinner tävla innan det perfekta hemmet dyker upp.

Skötare

Att travskolan växer, ja det är ett faktum. Vi är jätteglada över att vi kan presenterna 4st (!!) nya skötare på travskolans hästar. Skötarkåren låg på fyra stycken i början på 2019, idag är dem 8 stycken intresserade och målmedvetna skötare.

Sport

Nytt för i år är att Lilla Norrbottens Stora Pris kommer att ha uttagningslopp på närliggande banor under maj/juni månad. Vi hoppas på så sätt kunna bidra till ett mer prestigefyllt lopp för de deltagande.

Alla hästar som deltar i uttagningsloppen kan ha en chans till att vara med den 15 juni.

Uttagningsloppen kommer att köras på Solänget, Umåker, Skellefteåtravet och på Bodentravet. De hästar som är 1 och 2 i uttagningsloppen blir inbjudna till Lilla Norrbottens Stora Pris den 15 juni på Bodentravet i samband med den årliga folkfesten.

Om samma häst skulle lyckas kvala in två gånger så går den överblivna platsen till någon annan häst som arrangören Bodentravet bjuder in. Samma gäller om något ekipage skulle tacka nej. De som bjuds in är i första hand någon utav de hästar som startat i uttagningsloppen.

 Så därmed, alla som startar sin ponny i loppen kan ha en chans till att vara med i lilla Norrbottens stora pris även fast de inte blir 1 eller 2. Inbjudningarna sker från att första uttagningsloppet till att det sista körts.

Aktiviteter

Påsken är precis förbi, och vi har arrangerat aktiviteter för barn. På måndagen hade vi det populära påsklovskul i ett samarbete med Bodenbo. Tisdagen var för de barnen som redan är elever hos oss sedan tidigare. Båda dagarna blev fullsatta och även mycket lyckade. Nu påbörjas planering förfullt till sommarlovets aktiviteter.

På gång

Under våren ska det startas en Montéutbildning/coachning, vi ska även försöka starta upp en vuxenkurs.


Fler nyheter

Lila dressfärg var koden i ponnyloppen

28 oktober 2019
Två stycken ponnylopp arrangerades på Bodentravet den 24okt i samband med vanliga travtävlingar. Nyckeln för att vinna lopp på Bodens tävlingsdag...

Heldag Skellefteåtravet

28 oktober 2019
Måste vara något i luften när det blir höst och kyligt för alla Boden ekipage. Boden representerade prispallen i alla lopp förutom...

Kvallopp

14 oktober 2019
Nu har vår travskolehäst Ripasso kvalat och är redo för kommande uppgifter, Lizelle Ridderström har gjort sin första aktivitet i samband med...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago