Hoppa till innehållet
Kärleken till hästen är den gemensamma nämnaren på travskolan. 
17 september 2019

Kärleken till hästen är den gemensamma nämnaren på travskolan. 

2018 börjar närma sig sitt slut och för Bodentravets ponnytravkuskar/ledare/skötare m.m. summerar vi säsongen med ett leende.

Skötarna har under årets gång kämpat på väldigt bra, de har ställt upp på sommaraktiviteter, tävlat med motivation, engagerat sig och alltid funnits där för sin sköthäst.

Camilla Olsson, Alva Alamäki, Linus Antonsen, Emelie Falk, Clara Lundquist och Lizelle Ridderström är upplagan av skötare i nuläget. 

Vi hade två stycken som debuterade på kuskfronten, under denna säsong har de utvecklats i en rysande takt. Att man har en kontinuitet i det man gör skapar en bra självsäkerhet och för våra kuskar Clara och Emelie har det varit som att följa en unghäst, man vet aldrig hur de utvecklas och sedan en vacker dag har polletten trillat ned och då finns det bara ett mål, vinnarcirkeln. Men vi kan formellt fastslå att man aldrig blir fulländad med kunskap.

Kategori A, där shetlandsponnyerna är vanligast, tävlar du som är mellan 8 och 15 år. Det ålderstrecket når Lizelle i samband med årsskiftet. Att ro hem det prestigefyllda loppet ”  mini fördel bodens” lopp måste varit något alldeles extra i den bemärkelsen att det var hennes sista år. Det vi framförallt kommer att minnas från Lizelles tid som kusk i kat. A loppen är hur ypperligt hon och (Camilla Olssons sköthäst) Solklintens Fox trivdes ihop. Nu får Lizelle Ridderström istället realisera sin potential som licensinnehavare i kat. B-loppen och i framtiden även på storhäst.

Linus år med sin sköthäst Turbo har ordagrant varit ”Rulligt” på hästspråk. Den minst sagt bestämda 16 årige Turbo B. är hästen som kan ge vem som helst gråa hårstrån. Han har tyvärr oftast galoppskor på sig men trots det har Linus aldrig gett upp hoppet. Det är en bra styrka inom denna bransch. Blod svett och tårar är en välkänd mening som oftast stämmer in när man har med hästar att göra. Vi gläds över att Linus och Turbo avslutade på topp detta år, dessutom med stil.

Vi har ledare på travskolan som i vått och torrt alltid ställer upp och de har det viktigaste av allt: intresset till att vilja fostra nya ponnytravkuskar. Utan dem hade vår travskola aldrig varit där vi är idag och det är vi väldigt tacksamma för, ett riktigt team. 

Vi är såklart väldigt stolta över alla kuskar som representerat bodentravet 2018 även fast de inte tävlar och sköter travskolans hästar. Moa Fredriksson, Thilde Forsman, Pernilla Hietanen, Sara Eriksson, Gustav Isaksson, Rebecka Nordendahl och Eimi Tallgren.
Vi vill även lyfta på hatten till Klara Esperi, Livia Esperi, Linn Johansson och Alvin Lundberg som även dem varit en del av travskolan 2018.

Som sagt, kärleken till hästen är den gemensamma nämnaren och det bär vi med oss till 2019.

God jul och gott nytt år önskar vi er alla redan nu!


Fler nyheter

Kvallopp

14 oktober 2019
Nu har vår travskolehäst Ripasso kvalat och är redo för kommande uppgifter, Lizelle Ridderström har gjort sin första aktivitet i samband med...

Nyexaminerad montéryttare

14 oktober 2019
Att vi behöver fler montéryttare är ett faktum. Därav är vi otroligt stolta och glada över att kunna presentera Emelie Luthström som rider för...

HÖSTLOV = HÄSTLOV

9 oktober 2019
Det närmar sig höstlov för alla skolbarn men vi på travskolan håller fortfarande dörrarna öppna. Vi hoppas att få se allt ifrån nya till välkända...

På gång

24 okt, kl. 18:30-22:00
Kvällstrav
31 okt, kl. 18:25-22:00
Kvällstrav - bredd
5 nov, kl. 18:30-22:00
Kvällstrav
15 nov, kl. 12:45-15:00
Lunchtrav

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago