Hoppa till innehållet
Kärleken till hästen är den gemensamma nämnaren på travskolan. 
17 september 2019

Kärleken till hästen är den gemensamma nämnaren på travskolan. 

2018 börjar närma sig sitt slut och för Bodentravets ponnytravkuskar/ledare/skötare m.m. summerar vi säsongen med ett leende.

Skötarna har under årets gång kämpat på väldigt bra, de har ställt upp på sommaraktiviteter, tävlat med motivation, engagerat sig och alltid funnits där för sin sköthäst.

Camilla Olsson, Alva Alamäki, Linus Antonsen, Emelie Falk, Clara Lundquist och Lizelle Ridderström är upplagan av skötare i nuläget. 

Vi hade två stycken som debuterade på kuskfronten, under denna säsong har de utvecklats i en rysande takt. Att man har en kontinuitet i det man gör skapar en bra självsäkerhet och för våra kuskar Clara och Emelie har det varit som att följa en unghäst, man vet aldrig hur de utvecklas och sedan en vacker dag har polletten trillat ned och då finns det bara ett mål, vinnarcirkeln. Men vi kan formellt fastslå att man aldrig blir fulländad med kunskap.

Kategori A, där shetlandsponnyerna är vanligast, tävlar du som är mellan 8 och 15 år. Det ålderstrecket når Lizelle i samband med årsskiftet. Att ro hem det prestigefyllda loppet ”  mini fördel bodens” lopp måste varit något alldeles extra i den bemärkelsen att det var hennes sista år. Det vi framförallt kommer att minnas från Lizelles tid som kusk i kat. A loppen är hur ypperligt hon och (Camilla Olssons sköthäst) Solklintens Fox trivdes ihop. Nu får Lizelle Ridderström istället realisera sin potential som licensinnehavare i kat. B-loppen och i framtiden även på storhäst.

Linus år med sin sköthäst Turbo har ordagrant varit ”Rulligt” på hästspråk. Den minst sagt bestämda 16 årige Turbo B. är hästen som kan ge vem som helst gråa hårstrån. Han har tyvärr oftast galoppskor på sig men trots det har Linus aldrig gett upp hoppet. Det är en bra styrka inom denna bransch. Blod svett och tårar är en välkänd mening som oftast stämmer in när man har med hästar att göra. Vi gläds över att Linus och Turbo avslutade på topp detta år, dessutom med stil.

Vi har ledare på travskolan som i vått och torrt alltid ställer upp och de har det viktigaste av allt: intresset till att vilja fostra nya ponnytravkuskar. Utan dem hade vår travskola aldrig varit där vi är idag och det är vi väldigt tacksamma för, ett riktigt team. 

Vi är såklart väldigt stolta över alla kuskar som representerat bodentravet 2018 även fast de inte tävlar och sköter travskolans hästar. Moa Fredriksson, Thilde Forsman, Pernilla Hietanen, Sara Eriksson, Gustav Isaksson, Rebecka Nordendahl och Eimi Tallgren.
Vi vill även lyfta på hatten till Klara Esperi, Livia Esperi, Linn Johansson och Alvin Lundberg som även dem varit en del av travskolan 2018.

Som sagt, kärleken till hästen är den gemensamma nämnaren och det bär vi med oss till 2019.

God jul och gott nytt år önskar vi er alla redan nu!


Fler nyheter

Hästshopen blir nytt utbildningsstall

10 januari 2020
Bodentravet satsar 3,5 miljoner kronor under våren 2020 på att bygga om hästshopen till ett utbildningsstall. ”Vi går från koja till slott....

Året 2019

29 december 2019
Ponnysäsongen är över för 2019. För Bodens representanter på tävlingsbanorna har det varit ett fint år.   De som såg sig lyckliga i slutsummeringen...

Lila dressfärg var koden i ponnyloppen

28 oktober 2019
Två stycken ponnylopp arrangerades på Bodentravet den 24okt i samband med vanliga travtävlingar. Nyckeln för att vinna lopp på Bodens tävlingsdag...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago