Hoppa till innehållet
Stall w.f´s ponnytrav cup
17 september 2019

Stall w.f´s ponnytrav cup

Sista deltävlingen för Stall W.F´s ponnytrav cup samt sista ponnytravtävlingen för detta år kördes 15 november. 1640m och det var sju stycken ekipage som deltog och två utav de var från team travskolan.

På förhand stod turbo och Mattinata hårt inne i det loppet med tanke på tilläggen, under loppets gång så var det långt fram till de övriga framspårshästarna. Linus och Turbo åkte ut till loppet med en ny sorts utrustning, motiveringen var ” Nu ska han banne-oss gå felfritt” så vi satte på Turbo tunga boots och fem minuter till defilering började vi leta efter can´t see back. Vi fick tag på det, men i ojämna par = en vit och en svart.  Resultatet kan man minst sagt vara imponerad över. 16 åriga Turbo visade att han är ”still going strong” som tog ikapp fältet och blev trea i mål UTAN galopp och på en mycket bra tid. Senast Turbo gick felfri ett var 2017. Ni kan ju gissa om det kommer vara svårt att bryta ett vinnande koncept med två olika färger på can´t-see-back detaljerna… ;)

Såhär sa en glad Linus efter loppet:

- Innan loppet gick kändes det på förhand att det var alldeles för långt fram, speciellt när han kan galoppera också. Under loppets gång fick jag upp förhoppningarna eftersom han kändes finare än någonsin, tyvärr räckte det inte till en seger men jag är väldigt nöjd över tredjeplaceringen. Vi satte vi på can´t-see-back och ett par tyngre boots och det gav bra effekt. Det enda tråkiga är att säsongen redan är slut, men det var ett bra slut för bådas del!

Mattinata hade tyvärr inte vaknat på rätt sida och det resulterade i en diskning, men jag vet att Emelie och Mattinata tar nya tag och laddar upp inför 2019 säsong.

Pernilla Hietanen fick under torsdagskvällen ta emot priser. Hon gick segrande ur stall w.f´s ponnytrav cup och hon tog även hem titeln ”Bodentravets segerrikaste ponnytravkusk”.  Fyra segrar blev det för Pernilla detta år och kanske var det sista året för hennes del inom ponnytravet, men inom travet ska man aldrig säga aldrig. Det blev en snygg avslutning både för Pernillas säsong och även för hennes ponny Hedvig Leaf.

Pernilla har under många år tävlat i ponnytrav, dessutom har hon fostrat nya ponnytravkuskar på Bodentravet.  Stort grattis!

 


Fler nyheter

Lila dressfärg var koden i ponnyloppen

28 oktober 2019
Två stycken ponnylopp arrangerades på Bodentravet den 24okt i samband med vanliga travtävlingar. Nyckeln för att vinna lopp på Bodens tävlingsdag...

Heldag Skellefteåtravet

28 oktober 2019
Måste vara något i luften när det blir höst och kyligt för alla Boden ekipage. Boden representerade prispallen i alla lopp förutom...

Kvallopp

14 oktober 2019
Nu har vår travskolehäst Ripasso kvalat och är redo för kommande uppgifter, Lizelle Ridderström har gjort sin första aktivitet i samband med...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago