Hoppa till innehållet
25 november 2022

6 av 9 lopp till hemmalaget och julbord i restaurangen

Bodentravet hade en stark afton under torsdagskvällen när Travrestaurangen dukade upp julbord och ekipagen gjorde upp i ett par minusgrader. 6 av 9 lopp gick till hemmalaget.


Gladast vid vinnarcirkeln var pitebon Ralf Johansson när han fick se hemmakusken Sandra Eriksson styra Klocksve Adrian till seger i Kalla hästägarkannan. Eriksson styrde upp vid sidan av ledande Troll Odin med Micael Melander vid tömmarna och gjorde proceduren kort över upploppet.
– Vi har bara skrittat honom där hemma, säger amatörtränaren Ralf Johansson efter vinsten i lopp 5 och 50 000 kronor i förstapris.
Det var Klocksve Adrians första seger sen i mars. Den tog tre raka på Bodentravet under förra vintern.
– Vilken kusk, säger en väldigt nöjd Ralf Johansson om kusken och proffstränaren Sandra Eriksson.
Segertiden blev 1.29,8 över 2140 voltstart där ekipaget startade med 20 meters tillägg.

 Annars inledde Mika Forss hemmakvällen i lopp 2 när han styrde Lapland Iceman till seger för Team Salmela, men A Good Melody med John Östman ställde en allvarlig fråga utvändigt. Men Forss höll undan över mållinjen.

– Jag gick kanske undan lite för tidigt och bjöd in Östman i matchen, menar Forss efter segern på 1.18,3 över 2140 volt.

 I lopp 3 fick Hanna Olofsson polletten att trilla ned för Victoriasbelfaveur från spår 2. Över upploppet drog ekipaget ifrån ledande Burn Notice med Roger Nilsson och vann med 1,5 längd. Första vinsten sedan augusti 2021.

– Det har tagit sin tid, men vi har haft tålamod, säger Olofsson.
Segern innebar även final i Ponsse Cup i Uleåborg den 17 december med 12 000 euro i förstapris. Dit kvalificerade sig även Nilsson med tvåan Burn Notice.

 Sedan var det dags för Frida Simonsson-show i lopp 4. Segergesten kom redan 100 meter före mål när näven sträcktes i skyn. Inledningsvis tampades hon om ledningen med M.M.Hot One och finska ekipaget Montales och Mika Jauhola, men i första svängen var Bodenamatören i ledningen och den släpptes inte. Simonsson kontrollerade tempot och stack undan på upploppet.

– Jag var så förbannad efter Umåker. Nu var det dags, säger Frida Simonsson, som blev diskad i senaste starten på bortaplan, men nu tog en gruvlig revansch tillsammans med tränaren Susanné Palmér.
Säsongens tredje seger var därmed bärgad.

 Vi fick även se en läcker premiär i lopp 7 av Team Salmelas debuterande Jamie Sisu, som kan bli ett nytt stjärnskott i stallet. Kusken Mika Forss var lyrisk efteråt.

– Nästan som att köra ett kallblod. Han ser riktigt stark ut och förstod direkt vad tävling innebär. Spännande, säger Mika Forss efter debuten för den treårige valacken, som gjorde ett fint kval 16 oktober och nu tog en debutseger över 2140 meter voltstart från spår 8.

Stall Fredriksson avslutade travkvällen i Boden när Jenny Engfors styrde Explosive Girl till en säker seger i lopp 9. Den första sedan i februari i år när Gunnel själv satt vid tömmarna.

Därmed gick 6 av 9 lopp till hemmalaget, starka papper återigen för Bodentravet.

Nästa travdag är den 1 december med V64-kväll och andra och sista serveringen av julbord. Glöm inte reservera era platser!

 

 


Fler nyheter

Hemmalaget dominerade GS75-eftermiddagen

30 januari 2023
7 av 10 till hemmalaget. Det blev bland annat en dubbel för Jaakko Alamäki och Hanna Olofsson. Sjätte raka för Stall Salmelas Marttistripp och en mersmakande årsdebut av Madelene Wiksténs Maybach WF.   Lopp 1 (2140 v): Hanna Olofsson-tränade...

Jeppekollen 29 januari

26 januari 2023
Jeppe drar till Paris! Så lite tidigare än vanligare lägger vi nu ut Jeppekollen inför söndagens tävlingar med tips till GS75.  

Fyrtal på Skellefteåtravet – trippel till Olofsson!

24 januari 2023
Det blev en fin lunch på Skellefteåtravet för Hanna Olofsson och Madelene Wikstén! Stall Olofsson noterades för en trippelseger och Madelene Wikstén fick en dubbel ägarseger! Stall Hanna Olofsson är stekhet för dagen! När Skellefteåtravet körde...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago