Hoppa till innehållet
2 oktober 2022

Dubbla STL-segrar och en massa fina prestationer!

 Vilken dag det blev för Bodentränarna när Skellefteåtravet körde STL. Två segrar på V75 och en massa fina prestationer i övrigt!

 Det blev alltså dubbla segrar på V75 för Bodentränarna! Roger Nilsson inledde genom att sätta dit Barolo Gene som länge såg ut att ha för långt fram till täten men via en kanonspurt långt ut i banan kunde fixa en knapp men säker seger.

” Den här hästen vill verkligen vinna och trots att det var en bra bit fram till ledaren runt slutsvängen hade jag hoppet uppe” sa Roger Nilsson efter segern.

Petri Salmela-träande Leave Your Sox On vann V75 på Skellefteåtravet förra året och svarade nu för en favorit i repris. Kusken Ulf Ohlsson serverade ”Strumpan” ett fint lopp i andra par utvändigt och kunde sedan i en stenhård slutstrid sätta huvudet först över mållinjen. Hästens ägare, Lisa, Tomas och Daniel Mannberg såg också till att det blev en fin slant till barncancerfonden då de skänker 10% av förstapriset 125.000 kronor. I samma lopp slutade Sandra Eriksson och Gazoline Mearas trea efter en mycket stark prestation från utvändigt om ledaren.

 

Men det var flera starka prestationer från Boden-hästarna på och utanför kupongen. I V75-1 svarade Madelene Wiksténs Maybach WF för ett starkt slutvarv och slutade trea i mål. I V75-avslutningen drog Benka Källsenius Marvelous  och Petter Lundberg i ett hårt tempo men fick se sig passerade av Fabelous Pellini och Daniel Wäjersten sista biten och slutade tvåa.Innan V75 drog igång så satte Jenny Engfors dit The Oak L.A i finalen av Royal Sulkys amatör och lärlingsserie efter en tung slutspurt i spåren. Det innebar att Jenny Engfors tog hem slutsegern i kuskklassen och i tränarklassen hade Jesper R Nilsson tagit hem flest poäng och dessa belönades med varsin ny vagn från Royal Sulky.

I montéloppet slutade Jesper Nilssons Lennart Sjöhammar två knappt slagen och i ett annat ramlopp blev det en andraplats för Jens Nilsson och Wennberg-brödernas nyförvärv Ytowns Gigolo.

I ponnyloppet som inledde tävlingsdag blev det Bodenseger när Alva Almäki och La Ponteva hade uppvisning i Stig Lindmarks lilla styrkeprov.

 

Foto: Britt Lindgren

 

 

 


Fler nyheter

Program 5 april

28 mars 2024
Nu kan du ladda hem programmet till nästa tävlingsdag på Bodentravet. Fredag 5 april kör vi lunchtrav med 9 spännande lopp. Första start 12:20. Boden 5 april  Vi vill också passa på att önska alla en riktigt fin påsk!    

Sportchefen kan bli Årets bodensare

27 mars 2024
Sportchef, travbanechef – ja han har många titlar. Nu kan David Zimmer blir Årets bodensare på näringslivsgalan den 20 april. Många av landets travbanor har flera personer och titlar såsom; sportchef, travbanechef, vd. Bodentravet har David Zimmer...

Frida är Årets ledare i Bodens kommun!!

26 mars 2024
Bodens kommun delade förra veckan ut priset för årets ledare. Priset gick till Frida Sandberg, ansvarig för Travskolan på Bodentravet.     Motivering: Frida Sandberg är en otrolig ledare på Bodentravet som förtjänar stark uppmärksamhet för sitt...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago