Hoppa till innehållet
2 oktober 2022

Dubbla STL-segrar och en massa fina prestationer!

 Vilken dag det blev för Bodentränarna när Skellefteåtravet körde STL. Två segrar på V75 och en massa fina prestationer i övrigt!

 Det blev alltså dubbla segrar på V75 för Bodentränarna! Roger Nilsson inledde genom att sätta dit Barolo Gene som länge såg ut att ha för långt fram till täten men via en kanonspurt långt ut i banan kunde fixa en knapp men säker seger.

” Den här hästen vill verkligen vinna och trots att det var en bra bit fram till ledaren runt slutsvängen hade jag hoppet uppe” sa Roger Nilsson efter segern.

Petri Salmela-träande Leave Your Sox On vann V75 på Skellefteåtravet förra året och svarade nu för en favorit i repris. Kusken Ulf Ohlsson serverade ”Strumpan” ett fint lopp i andra par utvändigt och kunde sedan i en stenhård slutstrid sätta huvudet först över mållinjen. Hästens ägare, Lisa, Tomas och Daniel Mannberg såg också till att det blev en fin slant till barncancerfonden då de skänker 10% av förstapriset 125.000 kronor. I samma lopp slutade Sandra Eriksson och Gazoline Mearas trea efter en mycket stark prestation från utvändigt om ledaren.

 

Men det var flera starka prestationer från Boden-hästarna på och utanför kupongen. I V75-1 svarade Madelene Wiksténs Maybach WF för ett starkt slutvarv och slutade trea i mål. I V75-avslutningen drog Benka Källsenius Marvelous  och Petter Lundberg i ett hårt tempo men fick se sig passerade av Fabelous Pellini och Daniel Wäjersten sista biten och slutade tvåa.Innan V75 drog igång så satte Jenny Engfors dit The Oak L.A i finalen av Royal Sulkys amatör och lärlingsserie efter en tung slutspurt i spåren. Det innebar att Jenny Engfors tog hem slutsegern i kuskklassen och i tränarklassen hade Jesper R Nilsson tagit hem flest poäng och dessa belönades med varsin ny vagn från Royal Sulky.

I montéloppet slutade Jesper Nilssons Lennart Sjöhammar två knappt slagen och i ett annat ramlopp blev det en andraplats för Jens Nilsson och Wennberg-brödernas nyförvärv Ytowns Gigolo.

I ponnyloppet som inledde tävlingsdag blev det Bodenseger när Alva Almäki och La Ponteva hade uppvisning i Stig Lindmarks lilla styrkeprov.

 

Foto: Britt Lindgren

 

 

 


Fler nyheter

6 av 9 lopp till hemmalaget och julbord i restaurangen

25 november 2022
Bodentravet hade en stark afton under torsdagskvällen när Travrestaurangen dukade upp julbord och ekipagen gjorde upp i ett par minusgrader. 6 av 9 lopp gick till hemmalaget. Gladast vid vinnarcirkeln var pitebon Ralf Johansson när han fick se...

Program 1 december

25 november 2022
Nu kan du ladda hem programmet till tävlingarna 1 december. Första start är 18:20 och ATG erbjuder spel på V64! 1 december   Passa på att boka in er på Travrestaurangens fantastiska julbord! 070-227 68 65 jessica.agren@travrestaurangenboden.com    

Jeppekollen 24 november

23 november 2022
Här kommer Jeppekollen med tips inför tävlingarna torsdag 24 november. Första start kl 18:30. Passa på att äta Travrestaurangens fina julkbord!  

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago