Hoppa till innehållet
24 september 2022

Tack för allt Makethemark!

En av Bodentravets bästa hästar genom tiderna lägger tävlingsskorna på hyllan. Makethemark har gjort sin sista start och kommer i framtiden verka som avelshingst meddelar stall Salmela på sin hemsida.

Maharajah-sonen Makethemark debuterade i juli som tvååring och segrade hela sex gånger under sin debutsäsong. Han har sedan des tillhört både årgångstoppen och världseliten. Som treåring blev det seger i treåringseliten under elitloppshelgen, en andra plats i E3 och en tredjeplats i Breeders Crown. Som fyraåring vann Makethemark ett försök till Sprintermästaren och var tvåa i Breeders Crown.

Framgångarna bara fortsatte. Som femåring slog han till med seger i Jubileumspokalen och därefter blev det segrar i Åby Stora Pris, Norrbottens Stora Pris seger i St Michel mede mera, med mera. Makethemark tog även en tredjeplats i Elitloppet 2019. Distanser och motstånd spelade ingen roll. Makethemark var alltid en faktor i loppen med sin smått oöverträffade krigarvilja.

Efter en lång och framgångsrik tid på tävlingsbanan meddelade Stall Salmela via sin Facebook sida att karriären nu är över för att på heltid arbeta som avelshingst.

Makethemark är uppfödd och ägs av familjen Nilsson i Korsträsk utanför Älvsbyn (Stall Nian). Petri Salmela har tränat hästen under hela sin karriär och vid sin sida har han alltid haft sin skötare Anne Raatikainen som sett till att hästen levererat på en otroligt hög nivå.

Norrbottens Travsällskap vill tacka Makethemark och alla som har varit delaktiga i hans framgångar för en fantastisk tid på tävlingsbanorna och önska honom stort lycka till i sin spännande framtid som avelshingst!


Fler nyheter

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

Program 25 april

19 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är lunchtrav 25 april! Tack vare det stor intresset att vara med så kör vi två extra lopp.   Program 25 april

Salmela segrar i söder

18 april 2024
Stall Salmela har haft en strålande start på 2024 och ligger på 17 i segerprocent. Två nya segrar rullade in onsdag/torsdag. Quantity Of Time närmar sig miljonen insprunget och tjänade 80.000 tusen vid segern på Solvalla under onsdagskvällen. Mika...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago