Hoppa till innehållet
24 september 2022

Fyra hemmasegrar – norsk seger i Mäster Gustafs!

Bodentravet bjöd på toppsport och riviga race under torsdagskvällen. Stall Sandra Eriksson och Stall Petri Salmela tog varsin dubbelseger och i kvällens huvudlöpning, Mäster Gustafs Pokal blev det norsk seger genom Limerence, tränad av Stian Pedersen.

Mäster Gustafs Pokal är en av årets höjdpunkter på Bodentravet. I båda försöken blev det hemmasegrar. I den högra klasen serverades M.T. Oberon ett riktigt smörlopp av Mika Forss som hittade luckan från instängt läge runt slutsvängen och avslutade sylvasst till knapp seger.

 I det andra försöket blev det en tillsynes enkel seger för Sandra Eriksson och Grit Brodda som gick med i angrepp på sista långsidan och kunde koppla ett säkert grepp in på upploppet.

I finalen blev det galopp för MT Oberon och slutsegern såg ut att gå till Grit Brodda. Men John Östman hade serverat norska gästen Limerence ett vilsamt lopp på innerspår och hittade fritt spelrum mitt i slutsvängen. Det blev en hård fight upploppet ner där Limerence kunde greja segern i sista stegen och ta hem segerchecken på 100.000 kronor till norge och sin ägare, tränare och uppfödare Stian Pedersen.

Kvällen inleddes med ett tvååringslopp där Stall Salmela visade upp ytterligare ett löfte.  Tactical Lady tog hand om ledningen direkt från start och via en 15-avslutning blev segern säker.

Sandra Erikssons andra seger för kvällen kom med Kiera De Veluwe som i ett överpaceat långlopp kunde gå fram och koppla ett klart grepp in på upploppet och höll sedan vildsint spurtande konkurrenter bakom sig när mållinjen korsades.

 

 

 Foto: Carina Olofsson

 

 


Fler nyheter

Sportchefen kan bli Årets bodensare

27 mars 2024
Sportchef, travbanechef – ja han har många titlar. Nu kan David Zimmer blir Årets bodensare på näringslivsgalan den 20 april. Många av landets travbanor har flera personer och titlar såsom; sportchef, travbanechef, vd. Bodentravet har David Zimmer...

Frida är Årets ledare i Bodens kommun!!

26 mars 2024
Bodens kommun delade förra veckan ut priset för årets ledare. Priset gick till Frida Sandberg, ansvarig för Travskolan på Bodentravet.     Motivering: Frida Sandberg är en otrolig ledare på Bodentravet som förtjänar stark uppmärksamhet för sitt...

Hemmalaget visade storform på GS75

25 mars 2024
Sju av elva till hemmalaget. Bodentravet hade en angenäm GS75-söndag. Lopp 2: 4 Stig G. (18,10), som tränas av Bodentränaren Gunnel Fredriksson gick en hård slutstrid med Jaakko Alamäki vid tömmarna, men de lyckades vinna med en halv längd före 5...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago