Hoppa till innehållet
28 juli 2022

Stor kväll för hemmalaget!

Det blev en strålande kväll för Hemmalaget på Bodenstravets V86-tävlingar under onsdagskvällen. Stall Salmela strålade mest med fyra segrar.

Till att börja med vill vi passa på att rikta ett stort tack till alla som kom och bidrog till en härlig kväll på Bodentravet! Publiken. Aktiva, sammarbetsparterns och frånvaron av regn såg till att det blev riktigt festliga förutsättningar, god sport och en skön atmosfär!

På det sportsliga planet blev det en riktigt fin kväll för Bodenhästarna. Stall Salmela slog till med en fyrling och tog även hand om två av kvällens huvudlöpningar: Scandal Plays minne och Bodentravets Fyraåringspris.

Idomenio Sisu kom från ett tredjepris i Sprintermästaren och var favorit i Bodentravets Fyraåringspris. Den här gången handlade det om lång distans och efter en tuff spetskamp med Maybach WF, där den senare galopperade, fick sedan Idomenio Sisu kontrollen över loppet och kunde enkelt glida undan till enkel seger. Maybach WF reparerade sin startgalopp på ett lysande sätt och slutade tvåa. Plusbetyg till båda som blir Bodentravets Derbyhopp om några veckor.

I Scandal Plays minne var det stentuff körning hela vägen. Sandra Eriksson tog hand om ledningen med Gazoline Mearas men Kim Eriksson höll farten uppe på utsidan med Robert Bergh-tränade Ad Hoc som dock hade slut i tanken halvvarvet från mål Gazoline Mearas kämpade strålande men fick sista biten in mot mål se sig passerad av Henry Flyer Sisu som liftat med i draget tillsammans med Mika Forss som kunde koppla segergreppet mitt på upploppet.

Mika Forss tog änne en seger med Salmela-tränat då han lotsade Leave You Sox On till säker seger i trekilometersloppet efter en stark slutrunda.

Även i kvällens treåringslopp blev det Salmela-seger genom Juan Sisu som efter sin debutförlust nu sår med tre raka segrar! Ulf Ohlsson försvarade innerspår och lät sedan Juan Sisu sträcka ut över upploppet till säker seger.

Hemmasonen Petter Lundberg gjorde ett gästspel på sina forna jaktmarker och det slutade med en dubbelseger. Benka Källsenius tränar Marvelous som fick utdelning på formen när Lundberg hittade andra ytter från spår 11 bakom bilen. Slutspeeden bet bra över upploppet och Marvelous kunde glida undan till ohotad seger.

I stoloppet blev det seger för Lundberg och Juno Beach som tog hand om ledningen kort efter start och sedan kunde sticka undan till seger med fem längder i ohotad stil. Ulf & Marie Anglöw tränar.

Tävlingskvällen inleddes även med hemmaseger. I Kallblodsloppet kunde Jesper Nilsson-tränade Mo Tor successivt förbättra sig från kön fram till positionen utvändigt ledaren och hade trots en lite jobbig resa inga problem att koppla greppet mitt på upploppet för Ulf Ohlsson.

I Greivins Minne gick segern till snackhästen Ari Potter tränad av Öystein Tjomsland och körd av Ulf Ohlsson. Hästen kom till start med 10 segrar på 11 starter och kunde förbättra sin statistik ytterligare då det efter tidig lednig var spel mot ett mål om segerchecken på 100.000 kronor.

 

Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago