Hoppa till innehållet
8 juli 2022

Idonenio Sisu tapper trea i Sprintermästaren!

Petri Salmela tränade Idomenio Sisu spurtade in på en mycket fin tredjeplats i finalen av klassiska Sprintermästaren som avgjorde på Halmstadtravet under torsdagskvällen. Men det var inte utan dramatik.

Sprintermästaren avgörs med försök och final under samma kväll för fyraåriga hästar. De tre bästa i respektive försök samt den högst seedade fyran går vidare till final. Idomenio Sisu sprang på storfavoriten Francesco Zet redan i försöket och från ett byngligt utgångsläge räckte det till en fjärdeplats. När de tre försöken hade körts stod det klart att Idomenio Sisu tog den sista finalplatsen som bäst seedad fyra.

I finalen senare under kvällen blev det start från sämsta tänkbara utgångläge med spår 8 bakom bilen över engelska milen (1609m). Dessutom blev Idomenio Sisu generad av startbilsvingen och tappade mark inledningsvis. Men trots det, eller kanske tack vare detta så blev det vad man kan kalla för full pott. Körande Ulf Ohlsson kunde succesivt förbättra sin position på innerspåret och in på upploppet vädrade Idomenio Sisu morgonluft och spurtade storstilad hem en tredjeplats i Sprintermästrafinalen värd 300.000 kronor på fina tiden 1.10,0.

”Vi gjorde en del små korrigeringar mellan försök och final. Jag har alltid sagt att detta är en riktig topphäst och det var kul att han fick visa det. Jag är verkligen jättenöjd med prestationen ” sa tränaren Petri Salmela.

 

Foto: Tr Media (arkiv)


Fler nyheter

Fyrling till hemmalaget – dubbelseger för Sandra!

15 april 2024
Fredagskvällens tävlingar på Bodentravet slutade med fyra hemmasegrar. Sandra Eriksson var på hugget och kunde ta hem en dubbel. Dessutom avgjordes säsongens första montélopp. Det blev hemmaseger i årets första montélopp. Jenny Engfors och Lennart...

Triss till Söderholm!

15 april 2024
Krister Söderholm hade en fin lunch på Umåker och kunde vända hemåt med en trippelseger i bagaget! Egentränade Jelinek tog karriärens fösta seger i sitt livs andra start. Efter en lugn start blev det tredjepar invändigt inledningsvis. Knappa...

Jeppekollen

11 april 2024
Jeppekollen med tipsen till Bodentravets tävlingar fredag 12 april. Första start är 18:20 och det är fri entré. I Travrestaurangen kan du under kvällen avnuta en riktigt härlig fredagsbuffé med massor av läckerheter.  

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago